Windows Explorer Çöküyor
-
Gençler iş yerinde win10 kullanıyorum..
Bilgisayarda bir şey arattığımda explorer çöküyor
Microsoft visual c++ runtime error
erörü veriyor..
Bildiğiniz bir çözüm var mıdır?
-
explorer.exe çökmelerinin çoğu shell uzantılarıyla ilgili oluyor. Çöken bir shell uzantısı explorer.exe'yi çökertebiliyor.
Önerim bunlardan gereksiz veya sorunlu olanları bulmak için CCleaner'ı kullanıp çözüm olup olmadığına bakman.
CCleaner'ı aç, Araçlar > Başlangıçta > Sağ Tık Menüsü'ne gir.
Burada kullanmadığın, geçmişte kurduğun ama sonra sildğin uygulamalara ait görünen bir uzantı varsa sağdaki menüden kaldır veya pasif hale getir.
Bilgisayarı yeniden başlat.
Sorun devam ediyorsa yönetici olarak bir komut istemi açıp sfc /scannow komutu ile sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol edip onarılmasını sağla.
Sonra bilgisayarı yine yeniden başlat. Sorun devam ediyorsa explorer.exe çökmesi ile alakalı Windows Olay Günlüklerini burada paylaş bakalım. (Aslında ilk yapılması gereken budur, istersen bunu yap başlangıç olarak :))
buzukatak tarafından 25/Oca/16 18:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Durup duruken çökmüyor, Arama Yaparken çöküyor..
-
ltcelik bunu yazdı
Durup duruken çökmüyor, Arama Yaparken çöküyor..
Durup dururken çöktüğünü düşündüğümü hangi sözümden çıkardın? :D
-
Ben ihtiyarım :)
-
eklentilerini kontrol et. Bir ara buna benzer bir hadise benimde başıma geldi. flashplayer, java, codec filan güncelle hepsini sil sonra son versiyon kur bu şekilde bir dene bakalım.
-
http://s3.dosya.tc/server7/g5e65f/cokmer.rar.html
Günlük burda arkadaşlar..
Windowsun updateleri dışında bir şey yüklemedim
mına koduum eskiden de böyleydi win8 iken yani.. Doğru dürüst arama yapamıyordu temiz kuruluk Win 10 yükledim bir iki "çalıştı" iki gün sonra yine çökmeye başladı.. güncellemelerden midir nedir İ7 işlemci 32gb ram var güya ACER aspire V3 772G , ikinci vites çalışsa yine yeter dediydim güya
evdeki bilgisayarım daş gibi fenom 940 sanırım 8 gb de ram var hiç böyle şeylerle karşılaşmadım..
BÜDÜT ACER ALMAYIN
ltcelik tarafından 26/Oca/16 10:11 tarihinde düzenlenmiştir -
hip hip..