Windows Gezgini Hatası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2009
    Erkek

    bu gün pc yi açıp log in olduktan sonra siyah ekranla karşılaştım.görev yöneticisinden explorer.exe yi açınca ekran geldi .fakat şu an neyi açmaya çalışsam windows gezgini yeniden başlatılıyor diyor ve kapanıyor.internetede bağlanamıyorum aynı hatayı veriyor.hiçbir uygulamayı açamadığım ve internete giremediğim için çözemiyorum...ne yapmalıyım hocalar ?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    windows gezgini hatasının en yaygın 2 sebebi var. birincisi video codec hatası. codecle alakalı bişeyler yüklendiyse explorer küçük resim önizlemesini gösteremiyor ve kitlenip kapanıyor. klasör seçeneklerindeki küçük resim önizlemesi gösterme gibi bir seçenek vardı onu tik yapınca hata vermiyor. ikinci yaygın sebep te explorera eklenen reklam virüsleri netmahal gibi şeyler. onun için de hangi virüs bulaştıysa onunla ilgili dosyaları,regedit kayıtlarını vs temizlemen gerekiyor.

    http://www.teknolojioku.com/haber/netmahalcom-tarayici-korsani-nasil-kaldirilir-24815.html

    yukarıdaki adresteki adımları takip edebilirsin. örnek olarak explorerEx.dll dosyasını diskte aratıp çıkanları silmek gerekiyor. web tarayıcı arama motorunu da kilitlemişse onu regeditten silmek gerekiyor.

Toplam Hit: 991 Toplam Mesaj: 2