Windows Guvenliginden Anlayanlar Yardim
-
Beyler Ben windows 7 Kullaniyorum Az Once Forumda Gordum Birinin Kredi Karti Bilgileri Calinmis Oyuzden Bende Suphelenmeye Basladim Acaba Benim Bilgisayarda Da Bisi Var Mi Diye Ben Kredi Karti Kullanmiyorum Ama Ailemden Kullanan Var Ve Ailem Pek Bilgisayardan Anlamaz Bende bilgileri Calinmasin Ve Bilgisayara Virus Bulasmasin Diye Guvene Almaya Calisiyorum Herkes Bildiklerinden Biraz Yazarsa Tum Forum Biraz Bilinclenmis olur Boyle Olaylar kimsenin Basina Gelmez
Bahsettigim Kisiye Tekrardan Gecmis Olsun Diyorum
-
up olsun ...
uzun uzun okumicaksan koyu renkli yazılar da yeterli ...
1- formatla tertemiz yap
2- gerekli programları güvenli kaynaklardan alarak kur (gom playeri kendi sitesinden, nod 32 yi kendi sitesinden , super antispyware yi kendi sitesinden picasa yı kendi sitesinden ... vs)
3- windowsun güncellemelerini yap ...
4- masaüstü ve özel ayarları kullanmak istediğin şekle getir (kısayollar, duvar kağıdı, başlat menüsü, ekran koruyucu, browserlar + eklentileri vs)
- torrent indirmelerini d ye olucak şekilde ayarını yap aynı şekilde idm firefox indirme klasörlerini de ...5- C diskine uzun süre kullanacağın türden programları yükle mesela çizim, programlama vs ...
yukardkilerin tek başına hiç bi anlamı yok ama bunları yapıp bide üstüne(temiz bi bilgisayara) Shadow Defender yada Deep Freeze kurarsan ... %100 korunma yöntemi değil ama en azından bilgisayarında virüslerin kalıcı olmaması için güzel bi yöntem ... bide son haline getirdiğinde acronisle c nin imajını al ... format derdinden kurtul ...
6- C diskini dondur ... ama önce masaüstünede Klasörü D diskinde olan bi kısayol at ... masaüstüne aldığın resim yeni indirdiğin döküman vs olursa onları direkt buna sürükleyip uğraşmadan d ye atarsın ... güç düğmesine basınca bilgisayar bekleme moduna geçicek şekilde ayarla ... 2 3 felan her kullandığında uykuya alırsın bilgisayarı (oturum kapanmasın yaptığım değişmeler kaybolmasın diyorsan) ... virüs bulaştığından şüpheleniyorsan resetle - normal kapat aç yani tabi önce çalışmalarını biyere kaydedersin geri kalan herşey sıfır haline döner ...
2 3 haftada bir de shadow mode yi devre dışı bırakıp istediğin güncellemeleri yapar, 2 3 farklı antivirüsle taramanı yapıp , yüklemek istediğin ayrıca program varsa onları da yükler shadow mode tekrar aktif edersin ...
yada Ubuntu kur dual boot yap evdekilerede öğret ...