folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows Kullanıldığı Sırada Diski Denetleyemez Hatası

Windows Kullanıldığı Sırada Diski Denetleyemez Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar windows 7 kullanıyorum. 2-3 tane HDD'ye chkdsk yapmaya çalıştğımda ''windows kullanıldıgı sırada diski denetleyemez'' hatasını alıyorum.Reset atıp tekrar denedim.Virüs programını kapadım denedim, yine aynısını dedi. Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba nasıl çözebilrim,

Edit:chkdsk yaptırmaya çalıştığım disk sürücüsü c:\ sürücüsü değil arkadaşlar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

windows kendi üretmiş olduğu programlarının kurulum dosayalarını çoğu zaman farklı sürücülere kopyalar

zaman zaman ihtiyaç olduğunda o dosyaları kurtarım yada onarım için kullanır.

o kurulum dosyaları büyük ihtimal kullanımda olduğu için bu hatayı alıyorsun

gizli dosyaları göster deyip 25h23h51h351hg4h12g4hg2g4 gibi klasör görürsen yada benzer klasör unlocker ile silmeye çalış

daha sonra tekrar diski denetlemeye çalış 

kolay gelsin...

zalimadam tarafından 14/Eyl/12 14:14 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ustat disklerde dedigin klasorlerden yok guvenli mod dan chkdak yaptiriyorum kayit bolutu okunamiyor diyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Şu an diske windows üzerinden eriştim, disk 500 gb kulandığım alan 460 gb filanda 40 gb boştu şu an yine 40 gb boş gösteriyor 3 tane klasörüm sağlam onlarda 80 gb filan ediyor 300 küsür gb bilgimi göremiyorum,

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

windows şey yapıyo harddiskler üzerinde sanal bellek oluşturuyor o yüzden izin vermiyor. şuan windows kullanmadığım için tam olarak yerini aklıma getiremiyorum ama bilgisayarıma yan tuşla tıklayıp özellikler kısmında onun ayarları olması lazım o diskteki olayını iptal edersen istediğini yapabilirsin

edit : http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/Change-the-size-of-virtual-memory

Cosmic tarafından 14/Eyl/12 17:00 tarihinde düzenlenmiştir

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

windows şey yapıyo harddiskler üzerinde sanal bellek oluşturuyor o yüzden izin vermiyor. şuan windows kullanmadığım için tam olarak yerini aklıma getiremiyorum ama bilgisayarıma yan tuşla tıklayıp özellikler kısmında onun ayarları olması lazım o diskteki olayını iptal edersen istediğini yapabilirsin

edit : http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/Change-the-size-of-virtual-memory

Sanal bellek boyutu yok olarak seçili zaten, windows üzerinden diski denetliyor bitsin içeriğinide paylaşıcam,

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Disk denetleme bitti çıktısı şöyle disk bozulmuş ne ne olmuş arkadaşlar, 

http://c1209.hizliresim.com/11/g/d10r2.jpg

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

bildiğimiz disk alanı bozulmuş gibi görünüyor.

çözüm olarak verilerinimi kurtarmak istiyorun ?

eğer öyle ise yazacağım bir yöntem ile verileri %90 oranında kurtarabilrisn ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

hocam umarım caaanım arşivine bişey olmaz yoksa con canın yanar ALimAllah

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Büyük ihtimal disk göçmüş gibi, şu an şehir dışındayım siz ne yapmam gerekenleri yazın arkadaşlar ben geldiğimde yapar ona göre sonucu tekrar buraya yazarım, diske fazla bir işlem yapmadım chkdsk başka sizden gelecek cevaplara göre hareket edeceğim,

Toplam Hit: 4249 Toplam Mesaj: 10