folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Windows Mavi Ekran Hatası

Windows Mavi Ekran Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Erkek

Merhabalar Müritler,

Baya eskiden aldığım, ortalama 5 yıl önce bir köşede sapasağlam duran bir laptopum var. Arada açıp güncellemelerini yapıp bazen de belgelerimi kopyalayıp kapatırdım. Son 2 haftadır açmıyordum. Bugün bikaç işimden dolayı açtığımda şöyle bir mavi ekran hatasıyla karşılaştım;

http://i.hizliresim.com/4R5zPA.jpg

Resimde de görüldüğü gibi yazılar tam net değil ve windows hiçbir türlü açılmıyor. İnternetten ve forumdan araştırdığımda tam bi sonuca varamadım problem hakkında. Kimileri güncellemelerin yapılmadığı konusunda fikir veriyor kimileri ise ekran kartı veya anakartın uçtuğu hakkında. Hatanın net kısmı ise şu şekilde;

http://store.donanimhaber.com/72/36/cd/7236CD1CD6E94E4CAA32FB81BB1825E7.jpg

Konu hakkında yardımlarınız olursa çok sevinirim.

Model no, özellikler; SAMSUNG R620-FS03TR. Windows 8.1 Pro, Intel Core2 Duo, P8700 (2.53 GHz), ATI HD4650, 4 GB Ram. 

The brightest flame burns quickest!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

tam bilmiyorum hocam ama ekran kartından kaynaklanıyor olabilir 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Erkek
    TOMBLACK bunu yazdı

tam bilmiyorum hocam ama ekran kartından kaynaklanıyor olabilir 

Hocam orası muhtemel, bende öyle düşünüyorum fakat donanımsal problem diyen var yazılımsal diyen var. Tam olarak ne olduğunu anlamadım. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

hocam donanımsal olup olmadığını hiren boot cd ile açıp gpu test yaparsın. olmadı ram testi yaparsın. bulursun sorunu. ama bana donanımsal arıza gibi geldi.

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

ariza donanimsal ekrankartin hakkin rahmetine kavusuyor eger ekran kartin harici ise firinlama teknigini deneyebilirsin saniyorum soguk lehimden kaynaklaniyor.

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

ariza donanimsal ekrankartin hakkin rahmetine kavusuyor eger ekran kartin harici ise firinlama teknigini deneyebilirsin saniyorum soguk lehimden kaynaklaniyor.

Anladım hocam teşekkür ediyorum. Ekran kartı harici. O fırınlama işleriyle pek uğraşmak istemiyorum her zaman başarılı sonuç vermiyor ve bi arkadaşım o tekniği uyguladıktan 2 ay sonra tekrar perte çıkmıştı kart. En iyisi ucuza temiz bi ekran kartı alıp değiştirmek. 

Toplam Hit: 733 Toplam Mesaj: 6