Windows Phone 7 Beklentileriniz
-
Merhabalar arkadaşlar, bu günlerde Nokia ve Microsoft imzaları atıp kağıt üzerindede ortak oldular. Windows Phone 7 adında bir işletim sistemi ile Nokia'nın pazardaki düşüşünü durdurmayı, frenlemeyi hedefliyorlar. 2011-2012 arasında piyasaya sürülecek Windows Phone 7'den beklentileriniz nelerdir?
-
iki versiyonu olsun bi cahiller icin(dedeler amcalar teyzeler falan) bide geekler icin.hatta iki mod arasinda gecis yapilabilsin.mevcut bazi cihazlarda bulunan is/kisisel gecisleri cok sacma ve gereksiz bence.ikincisi symbian kadar basit ama windows mobile kadar genis olmali
-
Finlandiyalı yazılımcı (nokia da aktif olarak uygulama geliştiren) arkadaşın söylediği şudur ki; nokia nın her işi gören ücretsiz yazılımları o kadar çok olacak ki, aynı işi yapan 2-3 yazılım olacak, en iyi yazılımlar ise alınabilir fiyatlı yani ücretli olacak, bence nokia wm7 li telefonlar android ile ios arasında bir yerde duracak ve parsayı toplayacak; çünkü ofis programıyla bire bir entegrasyon, windows7 ile bire bir entegrasyon ve tabiki masa üstümüzde ne kullanıyoruz windows... şöyle düşün sim kartındaki tüm bilgi telefonunda outlook'a bir kaç saniyede geçiyor, pc ile senkron ediyorsun ve pc ye de geçiyor, pc ve telefondaki outlook u hiç bir eksiklik olmadan eşitliyorsun, pc yi iş amaçlı kullananlar için sadece bu bile büyük bir artıdır çünkü zamanımızı outlook ile programlar, maillerimizi outlook ile alır, dosyalarımızı mail sunucudan yine outlook ile alır-göndeririz. word, excel, powerpoint, access... gittiğin yerden wireless i olan bir pc den telefonuna uzakmasaüstüyle bağlanıp pc gibi kullanmayı kim istemez... wm7 li düzgün telefonları bekleyen çok fazla insan var, hele ki iş dünyası. HTC ve TOSHIBA güzel cihazlar sunuyor ancak yazılım konusunda sınıfta kaldılar.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Finlandiyalı yazılımcı (nokia da aktif olarak uygulama geliştiren) arkadaşın söylediği şudur ki; nokia nın her işi gören ücretsiz yazılımları o kadar çok olacak ki, aynı işi yapan 2-3 yazılım olacak, en iyi yazılımlar ise alınabilir fiyatlı yani ücretli olacak, bence nokia wm7 li telefonlar android ile ios arasında bir yerde duracak ve parsayı toplayacak; çünkü ofis programıyla bire bir entegrasyon, windows7 ile bire bir entegrasyon ve tabiki masa üstümüzde ne kullanıyoruz windows... şöyle düşün sim kartındaki tüm bilgi telefonunda outlook'a bir kaç saniyede geçiyor, pc ile senkron ediyorsun ve pc ye de geçiyor, pc ve telefondaki outlook u hiç bir eksiklik olmadan eşitliyorsun, pc yi iş amaçlı kullananlar için sadece bu bile büyük bir artıdır çünkü zamanımızı outlook ile programlar, maillerimizi outlook ile alır, dosyalarımızı mail sunucudan yine outlook ile alır-göndeririz. word, excel, powerpoint, access... gittiğin yerden wireless i olan bir pc den telefonuna uzakmasaüstüyle bağlanıp pc gibi kullanmayı kim istemez... wm7 li düzgün telefonları bekleyen çok fazla insan var, hele ki iş dünyası. HTC ve TOSHIBA güzel cihazlar sunuyor ancak yazılım konusunda sınıfta kaldılar.
-----------------------------
HTC'nin yazılımı Android değil mi hocam? Android hakkında neden kötü düşünüyorsun? -
nokia'nın android'i bitirme calışmaları felaketle sonuçlanacak. Pek bi beklentim yok açıkcası, symbianla uğraşmış biri olarak geliştirilse çok daha iyi yerlere gelebilirlerdi.
ama android'in belini öyle kolay kolay kıramazlar. ( buraya yazıyorum zamanı gelince okursunuz. )
-
Mylitta bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
Finlandiyalı yazılımcı (nokia da aktif olarak uygulama geliştiren) arkadaşın söylediği şudur ki; nokia nın her işi gören ücretsiz yazılımları o kadar çok olacak ki, aynı işi yapan 2-3 yazılım olacak, en iyi yazılımlar ise alınabilir fiyatlı yani ücretli olacak, bence nokia wm7 li telefonlar android ile ios arasında bir yerde duracak ve parsayı toplayacak; çünkü ofis programıyla bire bir entegrasyon, windows7 ile bire bir entegrasyon ve tabiki masa üstümüzde ne kullanıyoruz windows... şöyle düşün sim kartındaki tüm bilgi telefonunda outlook'a bir kaç saniyede geçiyor, pc ile senkron ediyorsun ve pc ye de geçiyor, pc ve telefondaki outlook u hiç bir eksiklik olmadan eşitliyorsun, pc yi iş amaçlı kullananlar için sadece bu bile büyük bir artıdır çünkü zamanımızı outlook ile programlar, maillerimizi outlook ile alır, dosyalarımızı mail sunucudan yine outlook ile alır-göndeririz. word, excel, powerpoint, access... gittiğin yerden wireless i olan bir pc den telefonuna uzakmasaüstüyle bağlanıp pc gibi kullanmayı kim istemez... wm7 li düzgün telefonları bekleyen çok fazla insan var, hele ki iş dünyası. HTC ve TOSHIBA güzel cihazlar sunuyor ancak yazılım konusunda sınıfta kaldılar.
HTC'nin yazılımı Android değil mi hocam? Android hakkında neden kötü düşünüyorsun?
HTC nin android ve wm kullanan modelleri var, hTC lerde android yüklü gelenlerde para vererek wm de yüklenebiliyor, android hakkında kötü düşünmüyorum, açık kaynağa da karşı değilim; bu işi windows - linux şeklinde düşünmek gerekiyor. Ben bilgisayarında windows7 ve aktif olarak ofis2007 kullanan biri olarak android yada ios yerine wm7 yi tercih ederim bu beni bütün ayar sıkıntılarından kurtarır, ofiste yazdığım belgeyi problemsiz görüntüler editler, mailimle istediğim yere outlook vasıtasıyla yollarım, yapabileceğim binlerce şey varken kalkıpta androidle yada iosla uğraşmam, milyonlarca insan da aynı şekilde düşünüyor, blackberry nin bu kadar yükselmesinin sebebi wm ın uygulama eksikliği çektiği için üreticiler tarafından tercih edilmemesi, ayrıca ben wmplayer ımı winzipimi, winrarımı, uzak masa üstümü windowstaki gibi kullanmak, windows kullanır gibi telefon kullanmak istiyorum. rahatlık yani hocam, rahatı varken neden kasanıyla uğraşayım. -
nokia salaklık yaptı bence. ya meegoyu geliştirmeye devam etmeliydi yada yada android'e geçmeliydi. symbianıda hala tamamen bırakmadılar. daha nokia almam. htc gibi android kullanan alternatiflere yönelirim.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Mylitta bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
HTC'nin yazılımı Android değil mi hocam? Android hakkında neden kötü düşünüyorsun?
HTC nin android ve wm kullanan modelleri var, hTC lerde android yüklü gelenlerde para vererek wm de yüklenebiliyor, android hakkında kötü düşünmüyorum, açık kaynağa da karşı değilim; bu işi windows - linux şeklinde düşünmek gerekiyor. Ben bilgisayarında windows7 ve aktif olarak ofis2007 kullanan biri olarak android yada ios yerine wm7 yi tercih ederim bu beni bütün ayar sıkıntılarından kurtarır, ofiste yazdığım belgeyi problemsiz görüntüler editler, mailimle istediğim yere outlook vasıtasıyla yollarım, yapabileceğim binlerce şey varken kalkıpta androidle yada iosla uğraşmam, milyonlarca insan da aynı şekilde düşünüyor, blackberry nin bu kadar yükselmesinin sebebi wm ın uygulama eksikliği çektiği için üreticiler tarafından tercih edilmemesi, ayrıca ben wmplayer ımı winzipimi, winrarımı, uzak masa üstümü windowstaki gibi kullanmak, windows kullanır gibi telefon kullanmak istiyorum. rahatlık yani hocam, rahatı varken neden kasanıyla uğraşayım.
Android'in Wm7 ile rahatça yaparım dediğin herşeyi yapması için daha ne kadar yol gitmesi, kaç sene geçmesi gerek hocam? -
Mylitta bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
----------------------------- Android'in Wm7 ile rahatça yaparım dediğin herşeyi yapması için daha ne kadar yol gitmesi, kaç sene geçmesi gerek hocam?
ms ofis uygulamaları androide girmediği sürece bu iş yaş. iş dünyası outlook olmadan yapmaz, open office ücretsizdir kaç profesyonel open office kullanıyor? linux da ücretsizdir peki kaç işletme linux kullanıyor? şu anda wm7 li telefonlar alınıyorsa sadece outlook için alınıyor, mantıklı bir şekilde düşünelim; evime geldim outlook'umu açtım (pc de) görev listemi oluşturdum, notlarımı aldım, yeni kartvizitleri readerla okutarak outlooka geçtim, word ve exceli açtım yazılarımı yazıp fiyat listelerimi oluşturdum excelde yüzlerce formül kullanırım ve bu dosyaları başka bir ofis programı ile açmam, sunumlarımı powerpointle hazırladım ve telefonum ile pc mi senkron ettim, ne oldu şimdi? yaptığım herşey telefonuma geçti, hiç uğraştım mı? hayır. hesap tablolarımın başka uygulama ile açılarak bozulma ihtimali var mı? yok, yolda okuyamayacağım döküman var mı? yok. şimdi messanger a gelelim doğrudan live messanger kullanıyoruz wm7 de, çakma messanger kullanmıyoruz, donanımımız çatır çatır problemsiz çalışıyor, şimdi gelelim medya olayına, pc deki medya playerımın aynısı dururken neden garip yazılımlarla uğraşayım, zaten pc ile eşitlediğimle istediğim listeleri de almıştım. bunun gibi binlerce sebepten dolayı windows mobile. androide gelince, banane androidden, onu da başkası kullansın, adamlar bir şey yaptı diye illa ki kullanmak zorunda mıyım? işime gelen hangisiyse onu kullanırım.