folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows Powershell [Resimli Dökümanter-Anlatım]

Windows Powershell [Resimli Dökümanter-Anlatım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Windows'un yeni kabuk dizini olan Powershell hakkında herşey. Resimli ve .doc versiyonuyla Türkçe çok yararlı bir döküman. Döküman eğitim sırasında öğrencilerime veriyordum. Paylaşmak isteedim. Upload ve içerik tarafıma aittir.

down: http://uploaded.to/?id=ka3d9l

rar pass: mastertahribat

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

eyv hoca,sen bunları paylaşınca aklıma geldi,tahribatta lugattaki güvenlik sitelerindeki kullanıcılara göre çok daha bilgili kullanıcılar var.1 sene öncesine kadar wc de takılmama,döküman okumama rağmen tahrideki bazı kişilerin daha bilgili,donanımlı olduu kanısındayım(cw de de bazı kişilerin hakkını yiyemem tabii.).Demem o ki güvenlik konusuna daha çok düşülebilir tekrardan.Döküman yayınlanabilir.Yeni açıklar hakkında daha fazla bilgi verilebilir...

Peki madem öle istiosun sittri wc ye neden burada ortalığa laf atıyon derseniz;

Daha önce cw ye takılanlar bilir.Oradaki kişiler sadce kendi sitedelerinde yazanları okuyun ek bişe öğrenmeyin isterler,tahribatta ise daha fazla bilgi edinmek için xxx sitesine bakabilirsiniz gibi araştırmaya teşvik olacaktır düşüncesindeyim.Sınırlar burada rahat kırılır.Tabii sadece bu benim düşüncem :).

Selametle (:dilçıkarantosbaa)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

@chelishky

doğru yolu bulan bi arkadaş :D 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek
    chelishky bunu yazdı:
    -----------------------------

eyv hoca,sen bunları paylaşınca aklıma geldi,tahribatta lugattaki güvenlik sitelerindeki kullanıcılara göre çok daha bilgili kullanıcılar var.1 sene öncesine kadar wc de takılmama,döküman okumama rağmen tahrideki bazı kişilerin daha bilgili,donanımlı olduu kanısındayım(cw de de bazı kişilerin hakkını yiyemem tabii.).Demem o ki güvenlik konusuna daha çok düşülebilir tekrardan.Döküman yayınlanabilir.Yeni açıklar hakkında daha fazla bilgi verilebilir...

Peki madem öle istiosun sittri wc ye neden burada ortalığa laf atıyon derseniz;

Daha önce cw ye takılanlar bilir.Oradaki kişiler sadce kendi sitedelerinde yazanları okuyun ek bişe öğrenmeyin isterler,tahribatta ise daha fazla bilgi edinmek için xxx sitesine bakabilirsiniz gibi araştırmaya teşvik olacaktır düşüncesindeyim.Sınırlar burada rahat kırılır.Tabii sadece bu benim düşüncem :).

Selametle (:dilçıkarantosbaa)

-----------------------------

Selamlar kardeşim. Kendince sen doğru yolu bulmuşsun. Türkiye'de bir çok hacking grubu var yada Security grubu. Ancak Orjinal olan, üreten gruplar çok az. CW eskiden orjinaldi takii aralarında ki büyük tartişmalara neden olan ve topluca yönetimin işi bırakmasindan sonra çok çok gerilediler bilgi konusunda. TBT oldu olası orjinal bir platform.

Ben bu işlere 2000de başladim ve tbt'ye 2005 de üye oldum. Aktif üye olmam ise geçtiğimiz 2 ay içinde gerçekleşti. Ve hayıflanıyorum neden yıllarımı burada geçirmedim diye! Kendime dert yanıyorum... Vakti zamanında bahsi geçen yerde bende bulundum ve kimsenin bilmediği işleri yaptım. Güvenlik açısından da CWnin elindeki dökümanter vb. alt yapıların çoğunu BEN yaptım! Neyse.. Geçmişe sünger çeken birisi olarak bilgili TBT'cilerin artmasini diliyorum.

CW denilen yer ile burası çok farklı. Onların gittiği yol YOL değil. Taş yada Çamur değil. Ben eski kimliğimi açıklamıyorum eğer açıklarsam  eminim sorun olacak. Bu kimliği gerekli TBT yöneticileri biliyor sadece.. TBT'de kafanıza göre takilabiliyorsunuz... Güvenlikse güvenlik, hackse yeri gedliği zaman hack! ama ota boka değil mantıklı hack... bilgi ise bilgi... bende çok iyi biliyorum ki bir çok gruptan daha bilgili adamlar var burada.

Özverin için sagol kardeş.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mostwanted
    mostwanted's avatar
    Erkek
    hoca dosya silinmiş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

Link yenilenebilirse sevinirim.

Teşekkürler :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

2 kere olmuş

Silinsin lütfen.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Dostlar isteğiniz üzere kırılan linki yeniledim. PowerShell dökümanına aşağıdan da ulaşabilirsiniz;

down:

şifre yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

öncelikle emeğine sağlık securitymaster,

Benim öğrenmek istediğim bu powershell ile .vbs gibi scriptler yazabilirmiyiz ve ya network de bir başka PC ye işlemler yaptırabilirmiyiz (map atma, program kurma gibi)

Eğer yapılabilir dersen konuyla ilgili geniş ve anlaşılır bilgiye nereden ulaşabilirim. google dan araştırıcam şimdi ama dediğim gibi anlaşılabilir bilgiye ulaşmak her zaman mümkün olmuyor...

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
Toplam Hit: 1569 Toplam Mesaj: 9