Windows Server 2008 Small Business Şifre Sorunu..
-
unutulan (domain kurulu) windows server 2008 şifresini nasıl kırabiliriz arkadaşlar.
-
passware kit kullanarak boot ederek, kaldırabilirsin. phazeddl.com/searchcat.php?q=passware&cat=1
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
passware kit kullanarak boot ederek, kaldırabilirsin. phazeddl.com/searchcat.php?q=passware&cat=1
-----------------------------linkte cok versiyon var
hangisini kullanacagim onemli mi ?
-
bu programin domain icin ise yaradigini biliyormusun ?
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------
bu programin domain icin ise yaradigini biliyormusun ?
-----------------------------hojam domain kurmuş olman bişey değiştirmez admini silmiyorsun şifreyi sıfırlıyorsun, proliantlar üzerinde 1 kere standart da 1 kere sbs de kullandık bir hata gelmedi, ha kurulumu yapan eleman ekstra birşeyler yapmışsa orasını bilemem, sen yinede acronisle backup alıp öyle işlem yap.
edit: 2008'de 2003' deki gibi policy change olmadığı için şifreyi sıfırladığında sistem açıldığında şifre oluşturma ekranı geliyor.
-
sorunu diger admin sifresini hatirlayarak cozdum. ama baskasin basina gelirse ayni sorun
bu linkteki adimlari uygulayarak sorunu cozebilir. 2008 de ise yariyor
iret hocam sagolasin.
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorunu diger admin sifresini hatirlayarak cozdum. ama baskasin basina gelirse ayni sorun
iret hocam sagolasin.
-----------------------------3rd ile sorun çözmekten ms in toollarına bakma gereksinimimiz kalmamış :) bu bilgi de cebimizde bulunsun.
her networkcüye sorarım, sadece merak, internet tabanlı çalışan veya localde çalışan paket program yüklü 40-50 oturumlu standart server'ı periyodik olarak güncelliyor musun? 2003-2008 farketmez.
edit: bunu da şundan dolayı soruyorum özellikle e-devlet entegrasyonu için çıkarılan programlar sistem güncellemelerinden sonra problemler çıkarmaya başlayabiliyor. 2003 server'ı hadi geçtik daha kararlı olan 2008 server için de aynı durum geçerli, güncelleme yapılmadığında da güvenlik açıkları ortaya çıkıyor :) iki ucu boklu değnek.
-
guncelleme yapiyorum. problem cikaricak entegrasyon yok sistemde :)
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorunu diger admin sifresini hatirlayarak cozdum. ama baskasin basina gelirse ayni sorun
iret hocam sagolasin.
-----------------------------3rd ile sorun çözmekten ms in toollarına bakma gereksinimimiz kalmamış :) bu bilgi de cebimizde bulunsun.
her networkcüye sorarım, sadece merak, internet tabanlı çalışan veya localde çalışan paket program yüklü 40-50 oturumlu standart server'ı periyodik olarak güncelliyor musun? 2003-2008 farketmez.
edit: bunu da şundan dolayı soruyorum özellikle e-devlet entegrasyonu için çıkarılan programlar sistem güncellemelerinden sonra problemler çıkarmaya başlayabiliyor. 2003 server'ı hadi geçtik daha kararlı olan 2008 server için de aynı durum geçerli, güncelleme yapılmadığında da güvenlik açıkları ortaya çıkıyor :) iki ucu boklu değnek.
-----------------------------2008 serverin şifresini 2008 cd si ile boot edip recovery ekranında command comu çalıştırıp şifre silinebiliyor..
güncelleme yapılması taraftarıyım,yazılımcıyız diye fink atıyorlarsa bazı firmalar gibi güncelleyebilrsiniz demleri gerekiyor..ben güncelleme için ayrı bi server kurdum..windows update server kendisi her salı günü varsa alıp clinet ve serverlara dağıtıyor.adminle login olunca kurup geçiyorum. -
sorunu suan cozdum ama command ile nasil silindigini anlatirsan ilerde basina gelen arkadaslara cozum olurr