Windows Server 2012 R2 Kurulumundan Sonra Yapilandirma?
-
Onceki konumda belirttigin pcyi topladim ve server 2012 r2 yi kurdum. driver konusunda biraz sikinti yasadim oda ethernet kartini server 2012 begenmedi. naptik biraz kandirmayla kurduk sorunumuz yok guncellestirmelerimizi aldirdik. Suanda server kuruldu herseyini ayarladim. isim degistime saat ip vs vs ancak rol kurulumu konusunda bi profesyonellerden bilgi alayim istedim.
amacim onceden de belirttigim gibi uzak masaustu yardimi ile pcye baglanti kurdurup insanlari kendi bilgisayarlarindan uzaklastirmak bu sebeble kurmam gereken roller ve server yapilandirmasi var. sizce bu islemi hangi sirayla yapmam gerekiyor yardimci olabilirseniz sevinirim.
Serverde yapilacak islemler (kullanici baglandiginda): Chrome veya Opera uzerinden internete cikip maillerini kontrol edecekler. Facebook vs girerler ama mumkun mertebe engellemek istiyorum. kullanicilar pro modunda olmadiklarindan vpn vs yapip cikamazlar basit bi engelleme yeterli olur. kullanicilar muhasebe programindan faydalanacaklar. ve kullanicilar word excel programlari ile islem yapacaklar.
simdi benim aklimdan gecen yapilandirma
once AD kurup serveri bi domaine baglayip daha sonra dns server kurup gereksiz siteleri engelleyip daha sonra gpo yapilandirmasi ile sistemi yapilandirip en rdp kurup islemi sonlandirayim diye dusundum. baska bi oneri mevcutsa degerlendirme icin konu actim yardimci olacak arkadaslar icin simdiden tesekkur ederim...
-
Hocam kendin söylemiş kendin cevaplamışsın bize söylenecek pek bir şey kalmamış ama client leri domaine aldıktan sonra gpo ile yapılacak fantezi çok açıkçası hayal gücüne kalmış onlar
ortak alan belirle klasör sistemi
mesela birde ip dns yapılandırmalarını sadece Admin yapacak şekilde ayar basarsın ki dns i değiştirip başka sitelere girmesinler çok kısıtlama var standart gpo listesi çözümpark gibi sitelerden bulabilirsin
-
hocam aslinda aklimdan gecen bi kac bisey daha var gpo yapilandirmasinda stardart yapi mesela kullanicilarin hicbir sekilde yapilandirmaya girememesi birde asil konu benim kafami kurcalayan nasil yapacagimi bulamadim uzak masaustunden baglandiklarinda flash bellekle server masaustune kisayol olusturmmak bunu nasil yaparim acaba?
-
ayhun bunu yazdı
hocam aslinda aklimdan gecen bi kac bisey daha var gpo yapilandirmasinda stardart yapi mesela kullanicilarin hicbir sekilde yapilandirmaya girememesi birde asil konu benim kafami kurcalayan nasil yapacagimi bulamadim uzak masaustunden baglandiklarinda flash bellekle server masaustune kisayol olusturmmak bunu nasil yaparim acaba?
technet de mutlaka bulabilirsin hocam o kadar çok gpo varki ingizlice aratma yaptığında çıkar tahminim
-
saolasin hacim ilgine tesekkur ederim.
-
Elinde sirket icin yapilmis ornek gpo dosyasi olan varmi hangi seneryo uygulanmis bi bakmak isterim
-
Up up upitoup
-
up up
server 2012r2 ilk yapilandirma server 2012 r2 dogru yapilandirma server 2012 r2 rol ekleme siralandirmasi