Windows Server 2012 R2 VDS VPN Sorunu
-
Beyler şimdi sizlere sorum şu;
Server 2012 r2 standart kurulu esxi ile yapılandırılmış vds im var şimdi ben buna remote access rolunü ve gerekli feature ları kurarak gerek kullanıcı gerekse diğer vpn ayarlarını yaptım sıkıntı
dışardan bağlanabiliyorum bağlandı diyor fakat internete çıkış yapamıyorum sorun sizce nerededir
bana tek bir ip tanımlanmış o servere ip ataması dhcp ile yapılıyor ve galiba ataMIYOR ÇÜNKÜ ip havuzundaki diğer iplerin hepsi ücretli yada boşta ip yok yada almam yasaklı tam bilmiyorum
sorun bağlanan makinananın ip alamamasından mıdır sorunu çözmek için bir tane statik ip mi satın almalıyım gelen vpn makinası o ip yi mi alsın kendi makinanaın ip sini veremez zaten diye biliyorum
fikirleriniz nelerdir hocalar? -
Not: Bağlanıyor ve Apipa ip adresi alıyor otomatik
-
güncelleyelim
-
Arkadaşlar sorunu çözdüm eğer başınıza gelirse çözüm şu şekilde
Vpn server kurduktan sonra konfigure ederken
sadece vpn access i seçmeyeceksiniz bunların yannda routing ve lan routing de seçilmesi gelrekiyor bir çok anlatımda bu atlanılmış gördüğü üzere olay şu

Hadi kolay gelsin ;)
SeRDaR tarafından 12/Oca/15 01:32 tarihinde düzenlenmiştir
ÖNEMLİ NOT: Serverinize ek ip tanımlatmanızda fayda var çünkü siz vpn bağlantısı yaptığınızda serverde çalışan iis e filan hiçbir şekilde erişlemiyor çünkü tek bir ip adresi var o da vpn yapan adama verildiği için