Windows Server 2012 R2 Vpn Kurulumu
-
Merhabalar arkadaslar windowd server 2012r2 ye uzak masaustu kurulumi yaptim ancak epson lpt printeri normal driverla servera yonlendiremedim surekli easyprint uzerinden calisiyor ve beni kanser etti dun butun gece denemedigim bisey kalmadi regeditten o keyi 0 a cektim gp den butun yonlendirme alakali yerleri kapattim yok anasini satayim. en son serveri bastan kurup denediklerimi birdaha deneyecegim. Ancak aklima vpn kurmak geldi. Uzaktan baglanacak pc yi vpn ile local aga dahil edip yazisini paylastirayim diye dusundum. Ancak buradada vpn kurulumunda biseyleri yanlid yapiyorum heraldeki localde vpn baglantisi saglanirken internetten gelen baglantiya server cevap vermiyor. Modemdr 1701 1723 47 500 ve bi port daha var onlari acip yonlendirdim. Serverin firewallini kapattim modemde vpn baglantilarini engelleyen kurallari durdurdum ama yok amk baglanmiyor disaridn elinde avcunda bu konu ile ayrintili dokumani olan varsa ve yardimci olursa sevinirim.
Bu arada butun sorun printer. Sorunumuzda aslinda su sekilde printer normal windows rdp den gelen yazilari yaziyor ancak yazici kagidi ileri geri hareketi ve kesme islemlerini yapmafigi icin programdan gelen yazilari yazamiyor. Programcida bu uzak baglanti sisteminden anlamadigi icin pek fayda sagliyamiyor. 3. Parti print programlari acaba yardimci olurmu bize? Ts print gibi
-
hocam selam ,
printeri nereye kurmaya calısıosun client a mı server a mı ? -
DeepHouse bunu yazdı
hocam selam ,
printeri nereye kurmaya calısıosun client a mı server a mı ?Hocam printer clientte kullanilacak ancak program serverda rdp ile baglanip kullaniyorlar.
-
Normal şartlarda zaten uzak bağlantı yaparken bilgisayardaki yazıcını görüyor uzak masa üstündeki bilgisayar. Ayrıyetten ayar yapmana gerek yok.
-
Easyprint olarak gordugunden dolayi prinyer driverini ve ozelliklerini yonetemiyorum lokaldeki printer rdp de yonetilemez pozisyona dusuyor easy print i kapatmam lazim yada bu servera vpn kurmam gerekiyor
-
ayhun bunu yazdı
Easyprint olarak gordugunden dolayi prinyer driverini ve ozelliklerini yonetemiyorum lokaldeki printer rdp de yonetilemez pozisyona dusuyor easy print i kapatmam lazim yada bu servera vpn kurmam gerekiyor
Hocam denemişsindir belki ama bir kontrol et istersen
http://www.bakicubuk.com/remote-desktop-services-easy-print-printer-sorunu/ -
hocam sırasıyla şu işlemleri yaptın değil mi?
ras kurdun. İp alması için dns havuzu oluşturdun. Router üzerinden vpn protokolun için gereken portları açıp sunucunun ip adresine nat yaptın?
eğer bunları yaptıktan sonra yine bağlanamıyorsan sunucu üzerinde kendi kendine nat yapabilmek için routing kur. Bi kez r2 de başıma gelmişti. Yine sorun devam ederse pcden bağlanmaya çalış ve aldığın hata kodu mesajını paylaş hocam.
edit: Sorun başka sanırım hocam. Zaten printer ile aynı ağdaysan rdp sunucunda ki startup içerisine printerı mount edebilecek bi powershell script yaz. Nette örnekleri vardır.
attackatak tarafından 14/Şub/17 00:45 tarihinde düzenlenmiştir -
attackatak bunu yazdı
hocam sırasıyla şu işlemleri yaptın değil mi?
ras kurdun. İp alması için dns havuzu oluşturdun. Router üzerinden vpn protokolun için gereken portları açıp sunucunun ip adresine nat yaptın?
eğer bunları yaptıktan sonra yine bağlanamıyorsan sunucu üzerinde nat yapabilmek için routing kur. Bi kez r2 de başıma gelmişti. Yine sorun devam ederse pcden bağlanmaya çalış ve aldığın hata kodu mesajını paylaş hocam.
Hocam aynen soyledigin gibi yaptim ancak yinede olmadi ya ben bole sacma sapan bisey gormedim 2 gundur kici kirik bi serverla ugrasiyorum. Aklima bu print sorunu ile ilgi acaba diyorum serveri bastan kurup yapilandirmadan su gp ayarini yapip bi desemmiki? Ha bu arada sorun hocam vpn icin soyluyorum tek network karti var acaba sorun bundan kaynaklaniyor olabilirmi?
@deephouse hocam aynen bu verdigin linkle basladim. Regeditten ciktim :) yok anasini satayim olmuyor. Lan ben boyle mal bi programci gormedim kodluyorsun neden boyle sacma sapan seyler yapiyorsun demi?
-
Hocam printerla ayni agda olsa server zaten sorun yok. Server musteri kendi evine goturecek suan icin bende ancak yinede olmadi. Butun printerler calisiyor ancak bu epson beni deli edecek kirip atacam en son sonu gidip network printer alip sorunu temelli yok edecem ancak onda da ayni sorunu yaratacagini dusunuyorum cunku programi yazan vatandas biseyleri ya yanlis yapiyor yada baska bi yerde sorun var. Cunku ben servera rdp baglantisi yaptigimda printera test sayfasi gonderdigimde calisiyor ancak programdan bisey gonderildiginde dimdizlak kaliyor veri islenmiyor bile
rdp print problemi easyprint kapanmiyor epsoooonnn senin azina yuzune surteleyem