Windows Server Dosya Paylaşımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Yapmak istediğim aslında şöyle birşey. IIS üzerinde koşan bir Asp.net web sunucusuna yüklenen dosyaların ağdaki diğer sunucular tarafından erişilip okunabilmesi. Tüm sunucular Windows ailesinden. Ancak Web sunucusunu Server 2008 diğerlerini 2003 olarak kurmayı planlıyorum (cloudda çalışacağı için az sistem tüketmesi faydama). Bu konuda Web sunucusunda App_Data klasörünü kullanmak pek istemiyorum. Yetki vs. geyikleri yüzünden. Sunucu cloud'da olduğu için bu sunucuya filestore için harici bir disk takıp bunu paylaştırma imkanım var. Zamanında ağdaki diskleri Map etme gibi şeyler vardı ancak buralardaki son pratikleri bilmiyorum. 

Buna benzer bir yapı yapmış olan varsa nelere bakmam gerektiğini yazarsa makbule geçer.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Başka bir Win Server 2008'e DFS kurdum ve oradan dosyaları paylaştırmayı başardım. Ancak App_Data'yı IIS üzerinde virtual directory olarak ekleyip kullanma konusunda yetki problemleri ile karşılaştım orasını henüz çözemedim. Zannedersem App_Data kullanmadan direk DFS deki dosyayı kullanıcam.

DFS kurulumunu şu linkden yaptım

http://www.yazilimdevi.com/Makaleler-912-distributed-file-system.aspx

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 915 Toplam Mesaj: 2