Windows Server İcin Nasil Bir Donanim Toplamak Daha İyi Olur ?
-
Ben eylul gibi server kurucam , su anku E6600 intel ,3 gb ram li makinayi saticam . Seneye gelince duzgun bi server kurmak istiyorum . muhtemelen 6 gb DDR3 1600 mhz , 2 tb hdd olucak . Islemci konusunda kararsizim , xeon turu cift islemci hem daha pahali hemde daha dusuk calisicak . Xeon islemciler sanirim onceki cift islemci mimarisi gibi calisiyor. En son 7 yil once :) bir cift islemcili anakart topluyorduk , ozaman ilk defa gormustum. Calisma mantigi asiri yuklenme oldugunda , islemci isindip performans dustugunde , devreye diger islemci giriyordu , birinci islemcinin yukunu alan.
Benim kafamda I7 ler var bu 8 cekirdeklileri cikicak 32 nm mimariye sahip , 6.4 T/s isleme hacmi. Bunlarda eylul ayina kadar piyasaya cikip fiyatlari en az o aylarda herhalde 600 ytl civarinda olur.
Ama bazi arkadaslar QuadCore al dediler . Ayni isi gorebilirsin , sonucta oyun icin I7 ler daha iyi ama paraler islemler icin iki islemcide ayni sayilirlar dediler. AMD dusunmuyorum . Simdiden kafamda sekillendirmem lazim , cunku ciddi anlamda eylul ayinda basliycam bu ise. ingilizce MSCE setleri indirip kasmak istiyorum . Ama saglam bir sistem lazim , hemde para kazanamam icin orta seviyede. Yani cokta birsey beklemiyorum ...
iste 6 GB ram 1600 mhz sb , 2 tb hdd , sata 3 cikarsa o zamana kadar Sata 3 destekliyen anakart alip sata3 hdd alicam ama o zaman 1 gb olur maximum ( fiyatlari iki kati ) , ama su anlik 2 tb olarak dusunuyorum . Ekran karti ikinci adim arada oyunda kasarim 5870 alirim buyuk ihtimalle eylulde fiyatida duser 400 civarina . Ama islemci konusunda kararsizim :S . Fikirlerinizi bekliyorum , butun gece kafamda bu soru vardi ...
-
Hocam kusura bakamada ben sahsı gorusumu soylecem. Eylul e daha 6 ay var 6 ayda suan ıcın en ust sevıye ıslemcıler bıler sınıflarında dusus kaydedıyor yerıne daha yukseklerı cıkıyor anakart desen yıne aynı hesap program desen yıne bır ederece derımde donanım ıcın sımdıden dusunmek bence sacma... Darılamaca yok bu benım sahsı gorusum...
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam kusura bakamada ben sahsı gorusumu soylecem. Eylul e daha 6 ay var 6 ayda suan ıcın en ust sevıye ıslemcıler bıler sınıflarında dusus kaydedıyor yerıne daha yukseklerı cıkıyor anakart desen yıne aynı hesap program desen yıne bır ederece derımde donanım ıcın sımdıden dusunmek bence sacma... Darılamaca yok bu benım sahsı gorusum...
-----------------------------eksik anlatim oldu :)
800 euro civari kasaya , ek olarakda 220 euro monutore ayiricam . bu butce dogrultusunda sistem kurucam ...
-
hangi windows server,64bit ,32bit seçim olacak,ayrıca xenon demişssin. iyide desktop işlemcileri ile sunucu işlemcileri kıyaslanmaz.bi işlemcili sunucu çalışacaksa mutlaka sunucu tipi işlemci alman mantıklı olur.eğer 24 saat içinde ben ara ara dinlendirir soluklandırırm diyorsan başka...diskler çok önemli.raid konusuna yabancı değilsindir.onuda değerlendir.yada toplam bi bütce yaz parça arayak ortaya ne çıkacak bakalım.
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------
hangi windows server,64bit ,32bit seçim olacak,ayrıca xenon demişssin. iyide desktop işlemcileri ile sunucu işlemcileri kıyaslanmaz.bi işlemcili sunucu çalışacaksa mutlaka sunucu tipi işlemci alman mantıklı olur.eğer 24 saat içinde ben ara ara dinlendirir soluklandırırm diyorsan başka...diskler çok önemli.raid konusuna yabancı değilsindir.onuda değerlendir.yada toplam bi bütce yaz parça arayak ortaya ne çıkacak bakalım.
-----------------------------64 bit tabikide , su anda kullandigim gibi , yoksa 6 gb rami nasil tanitayim ? :)
Raid'e isinamadim kac yildir . Tek alicam sata3 destekli yada 2 tb 2*1 sata2 destekli alicam .
Aslinda 8 cekirdekli islemciler daha cikmadi :s . Cikmasi gerekliydi ama marketlerde yok galiba. goremedim .
Kafamdaki ortalama makina :
Anakart : Gigabyte X58A-UD7, X58, LGA1366, DDR3, 3xPCI-E(SLi/CF), SB7.1 Dolby, 2xLan1000, SATA RAID 0,1,5,10, 2xSATA 6Gb/s, 2xUSB3.0, 3x1394, ATX ---> 630 ytl
Islemci : Core i7 Extreme 965 (3.20GHz, 8MB, LGA1366) BOX 6.4 GT/s ----> 1.963 ytl
Ram : 3x2GB DDR3 1333MHz Corsair TR3X6G1333C9, XMS3 ----> 346.97
simdiden su 3 parcanin fiyati bile 2000 ytl. 8 cekirdekli i7 lerin cikmasi gerek :S eylul'de fiyatlari 1000 civari olursa alamiycam ...
-
xeon islemciyi araya sok,