Windows Server Kurulumu Ve Yapılandırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

merhaba arkadaşlar  windows 2003 server  mail ve web sitesi için kurulum yapmaya çalışıyorum ancak bazı ayarları yapamadım sanırım bu konuda  yardımcı olabilecek olan varmıdır  bilale anlatır gibi anlatsa  webden araştırmalarımla  serverde yaptıgım ayarlar şu şekilde .

http://i.hizliresim.com/2Y9gON.jpg

domain isim tescilden alındı  oradada gelişmiş dns ayarlarından  şu şekilde ayar yapmaya çalıştım.

http://i.hizliresim.com/jvW5DJ.jpg

sizce hangisinde yanlış yapıyorum ? nereleri düzeltmeliyim yoksa her ikisde yanlış mı   ??

yada sırasıyla ne yapmalıyım dns ayarlarını nasıl ayarlamalıyım domain paneline hangi ns leri girmeliyim server dns panelinden ns yönlendirmeyi nasıl yapmalım

yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

mail server olarak merak mail 9.1 kullanacagım .

domain ve ip bilgilerini gizlemek durumundayım güvensizlikvs algılanmasın lütfen .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

2003 mü kaldı mübarek

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam hem domain panelinde hem serverda dns zone olusturmanin bir mantığı yok. Ya domaini iki adet ns oluşturup servera yönlendirir dns e cevaplari ordan verirsin, ya da isimtescil nslerini kullanip dns e isimtescilden cevap verir sadece MX kayitlarini serverin ip adreslerine yönlendirirsin.

Bu arada o kadar uğrasmissin ip yi kapatmak için ama kabak gibi ortada :D 5[dot]255[dot]72[dot]151

Anti Envato
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

2003 mü :) one hoca yaa oalyının serverle alakası yok dns managerle ile ilgili ayarı soruyorsun :) 

domain paneline dns kaydı girmeyeceksin sadece domainde ns kaydı oluşturacaksın ki domain ile server bağlantısı oluşsun ip olarakta serverin ip adreslerini yazacaksın 1. cisinede 2. sinene  

ns1.birincidis.xyz  
    ns2.birincidis.xyz

ondan sonra diğer dns zone ayarlarını  server deki dns managerden gireceksin sadece 

yani bana kalırsa domain panelindeki dns olayına girme hiç  orayla işin yok  zaten sen domainin name serverlerini değiştirdikten sonra zaten çalışmaz domain panelişnde yaptığın dns kayıtları  

hee hosting ayrı mail ayrı kulanıcaksan o ayrı tabi 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

arkadaşlar bilale anlatır gibi  anlatım onusunda destek olan olurmu acaba  şöyle başlayalım 

server sıfır kurulu dns yükledim   ve başka ayar yapmadım şimdi benim bu durumda ne yapmam lazım nereye ne girmem lazım   

onları girdim mail olayını nasıl yapmam lazım yoksa plesk panel eski sürümlerinden mi kursam ? yada cpanelin windows tabanlı olanı varmı onu mu kursam  ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bilalle akrabaligin varsa ve bu sunucuyu işini çözmek için kurduysan yani temeli öğrenmesemde olur diyorsan ki panel mevzusuna girdiğine göre çokta önemli değil plesk kullanmani önermem.

http://www.maestropanel.com/License

Kur maestropanel i aç domaini o senin için her ayarı yapar.

Anti Envato
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocam belirttiğin merak mail i hiç kurmadım exchange deseydin her türlü kurulum konfigürasyon olayını hallederdik ama o da kurulsala kaçar lisans mevzusu

şindi sen tam olarak kaç kişiye mail vereceksin ona göre göre daha uygun alternatifler de sunabiliriz 

mail dağıtacağın Say'ı 50 nin altıysa hiç mail server külfetine girme derim boşa Uğraş 

ki server 2003 kurduğuna göre durum pek montanlı olduğunu göstermiyor

hostingi de orada barındıracaksan ve kendin kullanacaksan ben panel kullanmanı önermem panel ekstra kaynak tüketimidir ram filan 

ben iis kurmanı tavsiye ederim.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

ben google apps work veya office 365 tavsiye ederim 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Mail için, Mailenable elite işini görür.

Kendi sitesinde kurulum dökümanı yer almaktadır. 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bi panel programı kurup deneyecegim olmadı ,   artık biraz daha uğraşacagım

hocam bide  toplu mail için kullanmayı düşünüyorum aslında .

birde  sorayım  toplu mail  için bildiğiniz firmalar varmı ??  yada  kendim server alıp  onunla mail atsam nasıl olur ?  yada hangi firmaları önerirsiniz ?   

amazon ses  oalyı vardı  iyimidir  yada http://mailchimp.com/  var diyorlar   mailgun da güzele benziyor aslında

Toplam Hit: 976 Toplam Mesaj: 10