Windows Server Yapılandırma İçin Yardım
-
Merhaba dostlar. Hetzner üzerinde bir vps kiraladım. Windows Server 2022 kurdum. Buradan iis üzeriden web sitesi yayını yapıcam fakat dns vs.. kurarken hatalar alıyorum.
Ayrıca makineye cmd üzerinden ping attığımda timeout hatası alıyorum.
ontedi tarafından 04/Tem/24 21:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam özelden yaz beraber bakalım.
DNS neden kuruyorsun anlamadım ama hetzner üzerinde birçok defa WinSVR kurdum sorununa bakabiliriz.Sunucu dynamic ip alıyor istersen bunu statik olarak gir sorunun düzelir gibime geliyor.
-
esinti bunu yazdı
DNS neden kuruyorsun anlamadım ama hetzner üzerinde birçok defa WinSVR kurdum sorununa bakabiliriz.Sunucu dynamic ip alıyor istersen bunu statik olarak gir sorunun düzelir gibime geliyor.
Hocam, emin ol ki şu dns, ns, cname kafamın en basmadığı şeyler.
IIS kurup, web sitelerini oradan yayın edicem ama gel gör ki yapamadık :)
-
ontedi bunu yazdıesinti bunu yazdı
Hocam, emin ol ki şu dns, ns, cname kafamın en basmadığı şeyler.
IIS kurup, web sitelerini oradan yayın edicem ama gel gör ki yapamadık :)
Okanusu yüzüp derede boğuluyorsun hocam.
Yapmak istediğim işlem için DNS server'a ihtiyacın yok CloudFlare gibi ücretsiz DNS hizmeti üzerinden gidebilirsin.
IIS i kurduysan oradan site oluşturup içerisine domainleri verip geç.(Server üzerinde 80 ve 443 portlarını dışarı açman gerekebilir)
CF üzerindende a kaydı açıp ip adresini senin sunucu versen yeterli.
A kaydı örnek; tahribat.com -> 192.168.1.1 gibi -
cf kullanmayacam hoca. bir de makinanın ip adresine ping attığımda yanıt vermiyor.
-
ontedi bunu yazdı
cf kullanmayacam hoca. bir de makinanın ip adresine ping attığımda yanıt vermiyor.
Belki Ping e kapalıdır :)
Şahsi fikrim DNS için sunucuna ekstra yük alma dışarıdan bu servisi kullan CF olmak zorunda değil.