Windows Servislerini İlk Kurulum Anına Nasıl Getirebilirim?
-
Bu kismi bilgi olsun diye antatiyorum.
Telefon santralleri ile ilgili kurdugum bir program var. Program, kurulum esnasinda salak sacma hatalar vererek kurulumu iptal ediyor.
Tabi kurarkende içeriğinde ki Sybase, Netscape, SQL database ve programa ait Directory server'ı pc ye yüklüyor. Buraya kadar normal.
İşin uyuz tarafi bu veriler sisteme kurulduktan sonra, Kurmak istediğim programi tekrardan Sisteme kuramiyorum. Registryden ilgili herseyi silmeme ragmen birşeyler kurulum esnasinda görülüyor ve kurulumu iptal ediyor. Aynı şekilde servislerede eklemeler yapiyor.
Bu süreci her defasinda yeniden format atarak çözebiliyorum.
Benim istediğim, Pc ye format atmadan İlk kurulum anında ki gibi tüm dosyaları ve servisleri sıfırlasin.
Özelliklede Servisleri ilk kurulumdaki ana dönüştürecek bir programa ihtiyacim var. -
yok mu böyle bir program?
-
cevik bunu yazdı
yok mu böyle bir program?
Windows üzerinde sistem geri yükleme seçeneği işini görecektir. Yazılım yüklemesini yapmadan önce geri yükleme noktası oluşturursun, herhangi bir hata anında sistemi bir önceki noktaya geri alarak programların kurulmamış haline geri dönebilirsin.
Daha ileri gidersek;Yedekleme programları ile (Acronis,Ghost) kurulu sistemin imajını alabilirsin.
efsane_212 tarafından 16/Eki/12 09:49 tarihinde düzenlenmiştir
1-2 yıl sonra bile max. 15 dakikada imajdan dönüş yaparak ilk günkü performansa ulaşabilirsin. -
Başlat/çalıştır
Msconfig yaz enter
daha sonra karşına gelen pencerede servisler yazan tab a gel ondan sonra alt tarafta microsoft servislerini gizle seçeneği ile windows servisleri haricindeki servisler görülür buradan istediğin servisleri iptal edebilir kontrol edebilirsin.