Windows Sorunu Halledilerbilirmi Bakınız
-
Benim bilgisayarım mac laptop bu bilgisayarda şöle bi sorun var...
İki tane işletim sistemi var bunlardan biri macintosh biri windows xp bilgisayar açıldığı
anda alt tuşuna basarak öbür işletim sistemine geçilebiliyor.. yani xp ye .. geçtikten
sonra normal açılıyor hani böle açılınca otomatikman msn felan açılır ya... o anda mavi
ekran geliyor her bellek dökülüyor felan page fault diye bi hata girdiğim zamanların
4/3 de bu hata ile karşılaşıyorum ve buda bilgisayarımı çok açıp kapamama ve bi
işkence haline geliyor şimdi bugün hiç girmiyor yani yine girio masaüstü felan açılıo
direk mavi ekran en az 10 kere denedim 10 dada mavi ekran ve aynı hata bi bilene
sordum dediki macintosh oldundan böle bi hata verir çok mantıksız bi hata ama olur
dedi bende tamam dedim o sıralar pek yapmıyordu derdime bi çare varmıdır??
şimdiden saolun.. -
sistem geri yüklemeyi dene.
-
Hata karsisinda otomatik restarti iptal edip ,mavi ekrandak hata kodunu yazarsan yardimci olabiliriz.
-
tamam bakarım.. sölerim... page fault arena olması lazım...
-
macbooka xpmi kurdun :S
-
aynen öle hem macintosh var hemde xp.. :)
-
Hacım tek konuda butun forum kurallarini cignemisin yazdiinin altina 2.yi aticaksan edit yap
-
Önce sondan başlıyalım. Bilgisayarındaki bilgileri yedeklemeni tavsiye ederim. Sonuçta ciddi müdahale edeceksen baştan elini sıkı tut. Bilgisayarını live dağıtımlı bir linux dan CD üzerinden aç. Knoppix tavsiye ederim. Olmassa Kubunto 6.10 olabilir. Sonrada diskine ulaş ve içeriği DVD veya Cd lere kopyala. Bilgilerinin yedeği olması herzaman h.ss.ktir la nereye gittiler demekten iyidir.
Bilgisayarını güvenli kipten açmayı denedim mi? Hata ekranını burada yayımlamadığın için net birşey diyemiyorum ama genel neden olarak sürücü hatası da olabilir. Virüs vb. hatasıda olabilir. Hatta donanımında sorunda (Mavi ekran genelde RAM hatasında gelir) olabilir. Bilgisayarını güvenli kipte aç ve belleği test eden bir programla RAM larını kontrol et. Olmassa bilgisayarı önceki bir tarihe yükle.
Ancak ne yaparsan yap temiz bir formatı tavsiye ederim. bilgilerinin yedeğini al ve formatla.