Windows Uyumuyor [8.1]
-
Selamlar, formattan sonra bir hafta kadar bilgisayarı hiç kapatmadan kullandım. Yalnızca uyku moduna alıyordum. Formatlayalı da 1 ay falan olmadı herhalde ya da ancak o kadar olmuştur daha. Şimdilerde bir problem ortaya çıktı, windows uyumuyor.
Normalde laptop kapağını kapatınca uyumasına ayarlamıştım ancak uyumadığında -direk kapandığında- güç seçeneklerinde sorun var herhale diye kontrol ettim, herşey normaldi.
Bir kaç defa daha deneyim yine hep kendisini kapatıyordu. En son güç ayarları menüsünden (bilgisayrı kapattığımız menü, başlat çubuğunun yerine ekranın sağından pörtleyerek çıkan) uyku moduna al dedim dün gece, uyudum sonra. -Bu arada farkettim ki en az 5 dakika sürüyordu işlemi- bu süreçte ekran kapanıyor fan çalışmasından bişeyler yaptığını anlıyordum. En son uyumuyor kapanmış oluyor...
Var mı benzer bi problemle daha önce karşılaşan?
-
şu iki gündür bendede var aynı sorun,kapağı kapatıyorum 5-6 dk sonra ancak fan duruyor,bilgisayarı açtığımda windows bir sorun gösteriyor.Sorundan dolayı bilgisayarınız yeniden başlatılmıştır falan yazıyor
edit:lisanslı win 8 laptop
akustikelektrik tarafından 30/Kas/13 17:06 tarihinde düzenlenmiştir -
akustikelektrik bunu yazdı
şu iki gündür bendede var aynı sorun,kapağı kapatıyorum 5-6 dk sonra ancak fan duruyor,bilgisayarı açtığımda windows bir sorun gösteriyor.Sorundan dolayı bilgisayarınız yeniden başlatılmıştır falan yazıyor
edit:lisanslı win 8 laptop
nette bakındım birsürü yaşayan var yabancı forumlarında tartışmışlar ama çözüme rastlamadım
-
8.1'e upgrade ettim ettiğime bin pişman oldum...
Daha önceden laptopta fan sesini duymazdım şimdi laptopun fanı hiç susmuyor aşırı ısınıyor.
Lol'u arka arkada 15-20 oyun oynasam bana mısın demezdi şimdi ilk oyunumda mavi ekran alıyorum.
Video izlerken vs. hep pcden ses geliyor ara sıda donmalar oluyor.
Ve arkadaşın dediği gibi uyumaya 4-5 dkda ancak geçiyor.
Format da atamıyorum arkadaşta kaldı cd :/ -
-
Win 7 kullanırken uyku moduna alıyordum.
Daha sonra wireless adaptör aldım onu kullanıyordum uyku moduna alıp gidiyordum geldiğimde PC kapanmış ve tekrar başlamış oluyordu.
Sonra izledim ki uykuya alırken mavi ekran verip restart atıyormuş.
Wireless adaptöründe sıkıntı varmış driver güncelledim düzeldi.
Aynı durum win 8 için uyumsuz olan bir driverdan kaynaklanıyor olabilir.
-
pSkpt bunu yazdı
Daha sonra wireless adaptör aldım onu kullanıyordum uyku moduna alıp gidiyordum geldiğimde PC kapanmış ve tekrar başlamış oluyordu.
nasıl anlayabiliriz ki hangisi olduğunu?
genelde driverlar üzerinde duruyorlar her yerde
-
Lupin bunu yazdı
8.1'e upgrade ettim ettiğime bin pişman oldum...
Daha önceden laptopta fan sesini duymazdım şimdi laptopun fanı hiç susmuyor aşırı ısınıyor.
Lol'u arka arkada 15-20 oyun oynasam bana mısın demezdi şimdi ilk oyunumda mavi ekran alıyorum.
Video izlerken vs. hep pcden ses geliyor ara sıda donmalar oluyor.
Ve arkadaşın dediği gibi uyumaya 4-5 dkda ancak geçiyor.
Format da atamıyorum arkadaşta kaldı cd :/uyuyo en azından seninki :D
-
noname bunu yazdıpSkpt bunu yazdı
nasıl anlayabiliriz ki hangisi olduğunu?
genelde driverlar üzerinde duruyorlar her yerde
Ben mavi ekran hatasındaki açıklmaya bakarak anladım.
wireless la alakalı bir hata açıklaması vardı. Eğer mavi ekran veriyorsa ki win 8 mavi ekran sayfasını değiştirmişti sanırım oradan bişeylere ulaşabilirsin gibi.