Windows Vista Hakkında[Optimizasyon]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Vista bildiğiniz gibi ağır bir işletim sistemi fakat bir takım ayarlar ile bu durum büyük ölçüde hafifletilebiliyor.

Örneğin; services.msc - hizmetleri pasif hale getirererk hızlanma. msconfig - başlangıç programlarını azaltmak vs. gibi

Fakat bunları büyük dikkat çerçevesi içinde yapmak gerek. Yanlış ayarlar yanlış sonuçlar doğurabiliyor. Bunu için ben bu konularda bilgi sahibi tecrübeli kullanıcılardan yarım istiyorum. Vista hizmetleri ayarlaı XP'ye göre daha farklı, bu nedenle optimizasyonlarda zorlanıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek bulabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.

Not: Vista için services.msc hizmetlerinin anlamları ve gereksiz olup olmadıkları vs. gibi bilgileri barındıran dökümaları olan var ise çok işe yarar.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Konunun çok kullanıcıya ulşaması için bu mesajı atmak zorundayım. :/

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    ben denedim ama işleri batırdım. Bi daha da düzeltemedim en sonunda sistem geri yüklemeyi kullandım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Walla bu tarz konular genellikle chip pcnet tarzı dergilerde işlenip bi boka yaramanın ötesine geçemeyen konular :)

Yeni laptopda, Vista mecburi geliyor, ve toshibanın sitesinde de xp driverları mevcut değil...

Ama o kadar uyuz oluyorumki vistaya, delirtti resmen...

Sadece köşedeki boktan saat işlemcinin yarısını yiyor en yememesi gereken zamanda...

Ekranı kücültüp büyütmek bile öküz gibi cpu ram harcıyor...

Aleti bırakıyorsun salak sacma indexleme servisleri aleti yakaladım sikecem edasıyla kullanmaya başlıyor,

Grafik arabirimini tasarlayanın amk, Windows Classic style cektiğin zaman görüntüyü, sayfaları tam ekran yapmak bile alet için sorunlu hale geliyor, önce bi tarafı sonra bi tarafı büyüyor fln...

Neyse soruna geçelim, bu tarz güzel programlar var, ince ayarları ile oynayabilecein onları kullanırsan bir miktar artış yaşayabilirsin...

Zaten elimden gelse dos ekranına geri dönecem...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 1514 Toplam Mesaj: 4