Windows Vistanın Üstüne Linux Kurmak
-
windows vistanın üstüne linux kurarsam eğer açılışta istediğini seçebilirmiyim seçebilirsem eğer nasıl yapabilirim anlatır mısınız?
-
Windows Isletim sistemlerinin uzerine linux bir sistem kurarsan sana acilista soracaktir. ilk olarak linux un acilis sayfasi gelir ve sana orada daha onceki var olan isletim sistemi var ise sana gosterir zaten orada .. ayni windows un ki gibi hoca .. degisen bisey yok yani
-
grup 1.5 diye bir şey acılışta sana var olan işletm sistemlerini gösterir ordan seçer girersin :W fakat şu yeni olan laptoplarda alt+ f10 yapınca çıkan şey olayı bozabilir sanırım :| onuda işletim sistemi olarak görebilir :W herneyse hard diskte boş bir alan oluştur biçimlendirmeden kur oraya gitsin :W taş gbi çalışıyor :D
-
windows üstüne kuracağın için grubun yönetimini linux üstünden yapabilirsin yani açılışta hangisi başlasın falan filan..
ubuntu için sudo gedit /boot/grub/menu.lst den ayar çekebilin.. zaten o hiç ellemesen bile kendi default olarak ayarlar sürüm farketmez kanımca ubuntuda bi sıkıntı yaşamadım şuana dek..
Toplam Hit: 1899 Toplam Mesaj: 4