Windows XP Boot Problem
-
ii geceler müridler sorunu kısaca anlatayım
arkadaşın pc ye format atmak istedik fakat cd rom çalışmadığı için hardiski söküp benim pcye taktık
windows ortamında format attıktan sonra windows cdsi ile xp yi yükledik bnm pcde direk çalışıyodu
fakat o hardiskini kendi pc sine takınca şu hatayı verdi:
disk boot failure insert system disk and press enter
şimdi biz bu sorunu en kısa yoldan nasıl halledebiliriz hocalar?
-
Jumper?
Bios?
Kontrol??
ide/sata?
-
:) bu kadar neden kastinkinki kisa bir cozum yolu soyliyeyim .. hemi aklinda bulunmus olur
Acronis True İmage server var bunu indir herhangi yyeni formatlanmis bir bilgisayara kuurup daha sonra ustune acronis universal server i kurup makinanin backup yani yedegini alip flash diskine at daha sonra bu image i laptop a yuklemek icin yapman gereken .. cd raw calismiyosa yine ayni sekilde acronis boot icin acronis ana sayfasina boot dosyasini yazdirmak icin sana secenek sunuyor orada da usb flash diskini goster daha sonra laptop a takip usb den boot edip diger diger usb deki image i gosterip kurabilirsin .. 3 dk ni alir almaz:) yada komutla da yaparsin forumda mevcut .. ama ben kolay yontemini anlattim eger aciklayici olmadiysa pm den ulasabilirsin. -
Biostan 1. boot seçeneğine hdd'yi seçin düzelir gibi eksalansım :F
-
harddiski görmüyo o kanımca , bağlantıları falan bi daa kontrol edin..
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------
Biostan 1. boot seçeneğine hdd'yi seçin düzelir gibi eksalansım :F
şu anda arkadaşın yanında değilim ya ama ben pc yi bıraktığımda birinci seçenek cdrom sonrada hardiskdi
cd de bişi bulamıyınca hdd ye gecmesi lazım ve normal olarak boot olması lazım değil mi
ama o hatayı veriyo işte: |
@ Martech
hoca saol ama bizim amaçda format atmaktı sadece windows yüklemek değildi.
@8mm
bi de ıde/ sata ayarlarını nasıl yapcam hocam?
-
farklı bi pcde kurulum yaptığınız için halan cdden okumaya çalışıyo bence eğer hdd'yi seçerse arkadaşın ilk kısma düzelir bence
ide sata ayarı yapma diye bişey de yoktur :)
bi hdd ya satadır ya ide :) sizinki kalın kablolarla anakarta bağlıysa ide hdd'dir o kısmı geç derim :)
sen dediğimi yap düzelir olmazsa tekrar gel :P
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------farklı bi pcde kurulum yaptığınız için halan cdden okumaya çalışıyo bence eğer hdd'yi seçerse arkadaşın ilk kısma düzelir bence
ide sata ayarı yapma diye bişey de yoktur :)
bi hdd ya satadır ya ide :) sizinki kalın kablolarla anakarta bağlıysa ide hdd'dir o kısmı geç derim :)
sen dediğimi yap düzelir olmazsa tekrar gel :P
yok baboli arkadşı aradım c yi başa aldırttım ama gene olmadı :|
-
ide bağlantılarını kontrol edin bios ayarlarına bakın birde hdd yi söküp başka bigisayarda windows kurduk dedin bildiğim kadarıyla pc de windows kurunca başka bir pc ye hdd yi takınca windows çalışmaz chipset probleminden dolayı bu hata olur windows hangi bilgisyarda kurulacaksa o bilgisayarda formatlayın ve windows kurun kolay gelsin
-
bortecine357 bunu yazdı:
ide bağlantılarını kontrol edin bios ayarlarına bakın birde hdd yi söküp başka bigisayarda windows kurduk dedin bildiğim kadarıyla pc de windows kurunca başka bir pc ye hdd yi takınca windows çalışmaz chipset probleminden dolayı bu hata olur windows hangi bilgisyarda kurulacaksa o bilgisayarda formatlayın ve windows kurun kolay gelsin
sanırım öyle yapcaz saolasın hoca