Windows Xp Linux Ve Açılış Ekranı Sorunu
-
şimdik arkadaşlar windows xp yüklü c de e ye linux mint kurdum. açılıştı seçim vardı. az önce windows xpye recovery yaptım o açılış seçeneği kayboldu. sadece windows xp açılıo easybcd programla yapmaya çalıştım olmadı. bilgisayarım özellklerde başlangıçtada sadece xp var diğer işltim sistemi yok bu ekranı nasıl yapcam ?
-
"Bilgisayarım"a sağ tıkla
"Özellikler" e tıkla
Üstten "Gelişmiş"
Aşağıda başlangıç ve Kurtarma var orda "Ayarlar" a tıkla
İşletim sistemleri Listesini Gösterme süresi var
Saniye cinsinden 30 yap
Uygula -> Tamam
Yeniden başlat
------------------------------
yada
Başlat-> Çalıştır-> msconfig yaz Enter tıkla. Çıkan şeyde Üst kısımda Önyükleme yazan yere tıkla, Orda zaman aşımı yazan yeri 30 yap aynı kapıya çıkar
-
DeliMermi bunu yazdı:
-----------------------------
"Bilgisayarım"a sağ tıkla
"Özellikler" e tıkla
Üstten "Gelişmiş"
Aşağıda başlangıç ve Kurtarma var orda "Ayarlar" a tıkla
İşletim sistemleri Listesini Gösterme süresi var
Saniye cinsinden 30 yap
Uygula -> Tamam
Yeniden başlat
-----------------------------hocam zaten 30 değiştirdim yine olmadı ama :D orda sadece xp gözüküyor linuxu oraya nasıl eklycem ?sorun bu
-
yhaf hocam biosu bir default edermisin sanırsam oradan ayarlanıyordu tam emin değilim ama.
-
Başlat-> Çalıştır-> msconfig yaz Enter tıkla
Üsttte Önyükleme var oraları bi kurcala istersen :)
-
msconfig ... üsteki ustanın dediği gibi xp de boot.ini die bir bölümden ayarlanırdı sen önyükleme butonunu etkinleştir yeniden başlat bi.
-
ekran görüntüsü beyler bakın sadece xp var orda linuxu eklemem lazım

-
partion(1) i 2 yap diycem ama, gene bi yerden linux u göstermek gerekirmi yoksa isimsiz tıklama yerimi gelir başlangıca, başka bişeymi olur, google da bulmuştum bunun cevabını bi ara ama nerde kim bilir