folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Windows7 64 Bit Sql Server 2008 R2 Kurulumu Hk.

Windows7 64 Bit Sql Server 2008 R2 Kurulumu Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

evdeki bilgisayarıma sql server 2008 r2 kurmaya çalıştım ama hataları bitmek bilmedi.

Normalde windows7 için hangi sürümü kursam rahat kullananbiilirim.?

Bu konuda bilgisi olan yarkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Aynı sıkıntıları yaşamıştım güncellemelerde oluşan bir takım hatalardan sql server ım hata verdiğini öğrendim. Ama 2012 de daha stabil çalıştı. Birde bir dip not bilgisayar ismin türkçe karakter olmasın. Mesela tahribat 'ı yazdın diyelim. TAHRIBAT olarak büyütüyor ama büyük i yok diye hata veriyor. Bunu microsoft'a bildirdim. İlgilenceklerini söylediler. Düzeltme geldimi bilmiyorum. Şirkette bir çok problemin üstünden bu şekilde geldik. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Aynı sıkıntıları yaşamıştım güncellemelerde oluşan bir takım hatalardan sql server ım hata verdiğini öğrendim. Ama 2012 de daha stabil çalıştı. Birde bir dip not bilgisayar ismin türkçe karakter olmasın. Mesela tahribat 'ı yazdın diyelim. TAHRIBAT olarak büyütüyor ama büyük i yok diye hata veriyor. Bunu microsoft'a bildirdim. İlgilenceklerini söylediler. Düzeltme geldimi bilmiyorum. Şirkette bir çok problemin üstünden bu şekilde geldik. 

Hocam sirketimde server üzerinde sıkıntı yasamiyorum.

Sql konusunda kendimi gelistirmek icin evimdeki bilgisayara kurup birseyler yapmak istedim.

hayal kırıklığı yasadim.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Bi guncellemelerini kontrol etsene basarisizlar var mi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Geçen Windows 8.1 üzerinde de çok problemle karşılaştık. Bizim sürücü sorunumuz da dahil olmak üzere bir sürü saçmalık vardı.

Diz üstü bilgisayarın dahili ekran kartı sürücüsü problemliydi. Kurulum sihirbazı açılır açılmaz çöküyordu. Nvidia ekran kartı ile aç dediğimizde sorun yoktu. O yüzden ilk önce bu sorunu çözdük.

Şimdiye kadarki tüm MS VC redist runtimelar ve .net 3.5 da dahil olmak üzere tüm .net fwleri yükledik. Kurulumda güncelleşmeleri otomatik yükle seçeneğini iptal ettik, kurulum dosyalarını c üzerinde kısa isimli bir klasöre aktardık ve hiçbir sorun yaşamadan olayı çözdük. Ek olarak bilgisayarın ağ adında - hariç özel karakter olmamalı, çalışma grubunu da workgroup olarak ayarlamak iyi bir çözüm. Windows kullanıcı hesabını da admin vs. gibi kısa bir şey yapabilirsiniz. 

Yukarıdaki problemlerin hiçbirini Windows 8.1 öncesinde yaşamamıştım o ayrı konu.

Olaylara karışmayın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Bi guncellemelerini kontrol etsene basarisizlar var mi?

Güncellemeler tam hocam, Zaten lisanslı işletim sistemi kullanıyorum, güncellemelerin alayını alıyorum.

YeniHarman bunu yazdı

Geçen Windows 8.1 üzerinde de çok problemle karşılaştık. Bizim sürücü sorunumuz da dahil olmak üzere bir sürü saçmalık vardı.

Diz üstü bilgisayarın dahili ekran kartı sürücüsü problemliydi. Kurulum sihirbazı açılır açılmaz çöküyordu. Nvidia ekran kartı ile aç dediğimizde sorun yoktu. O yüzden ilk önce bu sorunu çözdük.

Şimdiye kadarki tüm MS VC redist runtimelar ve .net 3.5 da dahil olmak üzere tüm .net fwleri yükledik. Kurulumda güncelleşmeleri otomatik yükle seçeneğini iptal ettik, kurulum dosyalarını c üzerinde kısa isimli bir klasöre aktardık ve hiçbir sorun yaşamadan olayı çözdük. Ek olarak bilgisayarın ağ adında - hariç özel karakter olmamalı, çalışma grubunu da workgroup olarak ayarlamak iyi bir çözüm. Windows kullanıcı hesabını da admin vs. gibi kısa bir şey yapabilirsiniz. 

Yukarıdaki problemlerin hiçbirini Windows 8.1 öncesinde yaşamamıştım o ayrı konu.

Hocam bilgisayarın admin hesabı adı : ARDPC  kullanıcı isminde sorun olmadığını sanıyorum.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

sql 2008 express deniyorsun değilmi

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

sql 2008 express deniyorsun değilmi

sql server 2008 r2 standard ia64 deniyorum.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 880 Toplam Mesaj: 8