Windows7 64 Bit Sql Server 2008 R2 Kurulumu Hk.
-
Merhaba arkadaşlar,
evdeki bilgisayarıma sql server 2008 r2 kurmaya çalıştım ama hataları bitmek bilmedi.
Normalde windows7 için hangi sürümü kursam rahat kullananbiilirim.?
Bu konuda bilgisi olan yarkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
Aynı sıkıntıları yaşamıştım güncellemelerde oluşan bir takım hatalardan sql server ım hata verdiğini öğrendim. Ama 2012 de daha stabil çalıştı. Birde bir dip not bilgisayar ismin türkçe karakter olmasın. Mesela tahribat 'ı yazdın diyelim. TAHRIBAT olarak büyütüyor ama büyük i yok diye hata veriyor. Bunu microsoft'a bildirdim. İlgilenceklerini söylediler. Düzeltme geldimi bilmiyorum. Şirkette bir çok problemin üstünden bu şekilde geldik.
-
gokcan bunu yazdı
Aynı sıkıntıları yaşamıştım güncellemelerde oluşan bir takım hatalardan sql server ım hata verdiğini öğrendim. Ama 2012 de daha stabil çalıştı. Birde bir dip not bilgisayar ismin türkçe karakter olmasın. Mesela tahribat 'ı yazdın diyelim. TAHRIBAT olarak büyütüyor ama büyük i yok diye hata veriyor. Bunu microsoft'a bildirdim. İlgilenceklerini söylediler. Düzeltme geldimi bilmiyorum. Şirkette bir çok problemin üstünden bu şekilde geldik.
Hocam sirketimde server üzerinde sıkıntı yasamiyorum.
Sql konusunda kendimi gelistirmek icin evimdeki bilgisayara kurup birseyler yapmak istedim.
hayal kırıklığı yasadim.
-
Bi guncellemelerini kontrol etsene basarisizlar var mi?
-
Geçen Windows 8.1 üzerinde de çok problemle karşılaştık. Bizim sürücü sorunumuz da dahil olmak üzere bir sürü saçmalık vardı.
Diz üstü bilgisayarın dahili ekran kartı sürücüsü problemliydi. Kurulum sihirbazı açılır açılmaz çöküyordu. Nvidia ekran kartı ile aç dediğimizde sorun yoktu. O yüzden ilk önce bu sorunu çözdük.
Şimdiye kadarki tüm MS VC redist runtimelar ve .net 3.5 da dahil olmak üzere tüm .net fwleri yükledik. Kurulumda güncelleşmeleri otomatik yükle seçeneğini iptal ettik, kurulum dosyalarını c üzerinde kısa isimli bir klasöre aktardık ve hiçbir sorun yaşamadan olayı çözdük. Ek olarak bilgisayarın ağ adında - hariç özel karakter olmamalı, çalışma grubunu da workgroup olarak ayarlamak iyi bir çözüm. Windows kullanıcı hesabını da admin vs. gibi kısa bir şey yapabilirsiniz.
Yukarıdaki problemlerin hiçbirini Windows 8.1 öncesinde yaşamamıştım o ayrı konu.
-
gokcan bunu yazdı
Bi guncellemelerini kontrol etsene basarisizlar var mi?
Güncellemeler tam hocam, Zaten lisanslı işletim sistemi kullanıyorum, güncellemelerin alayını alıyorum.
YeniHarman bunu yazdıGeçen Windows 8.1 üzerinde de çok problemle karşılaştık. Bizim sürücü sorunumuz da dahil olmak üzere bir sürü saçmalık vardı.
Diz üstü bilgisayarın dahili ekran kartı sürücüsü problemliydi. Kurulum sihirbazı açılır açılmaz çöküyordu. Nvidia ekran kartı ile aç dediğimizde sorun yoktu. O yüzden ilk önce bu sorunu çözdük.
Şimdiye kadarki tüm MS VC redist runtimelar ve .net 3.5 da dahil olmak üzere tüm .net fwleri yükledik. Kurulumda güncelleşmeleri otomatik yükle seçeneğini iptal ettik, kurulum dosyalarını c üzerinde kısa isimli bir klasöre aktardık ve hiçbir sorun yaşamadan olayı çözdük. Ek olarak bilgisayarın ağ adında - hariç özel karakter olmamalı, çalışma grubunu da workgroup olarak ayarlamak iyi bir çözüm. Windows kullanıcı hesabını da admin vs. gibi kısa bir şey yapabilirsiniz.
Yukarıdaki problemlerin hiçbirini Windows 8.1 öncesinde yaşamamıştım o ayrı konu.
Hocam bilgisayarın admin hesabı adı : ARDPC kullanıcı isminde sorun olmadığını sanıyorum.
-
sql 2008 express deniyorsun değilmi
-
siyahbereli bunu yazdı
sql 2008 express deniyorsun değilmi
sql server 2008 r2 standard ia64 deniyorum.