Windows‘Ta Mysql Kurulumu
-
MySQL kurulum paketinin nasıl yükleneceği, ayarlarının nasıl olacağına dair örnek makalemizi sizlere aktarıyoruz. Kurulum paketi içerisinde MySQL Workbench bulunmaktadır.
Yaptığınız projelerde çeşitli farklı veritabanları ile çalışma gereksinimi duyulmaktadır. Bu veritabanlarından birisi de MySQL'dir. MySQL'in yönetimsel aracı olarak Workbench (tablo, prosedür, fonksiyon vs... oluşturma aracıdır) ile ilgili detayları ilerleyen makalelerimizde anlatmaya çalışacağız.
Mysql kurulum paketine ulaşmak için tıklayınız. Verilen adrese kayıt olmanız gerekmektedir.
Şimdi adım adım MySQL'in kurulumuna geçelim.
1. Adım (MySQL Instaler 5.6.24.0 Package adlı paketi indiriyoruz.)

2. Adım (Lisans sözleşmesini kabul ediyoruz)

3. Adım (Giriş yapmayı atladım.)

4. Adım (Full seçeneği ile her şeyi yükle)

5. Adım (Yüklenecek içerik, program)

6. Adım (Yüklenecek içerikler, program)

7. Adım (Yüklenen içerik, program)

8. Adım (Ayarlar)

9. Adım (Port ayarları)

10. Adım (MySQL Kullanıcı Bilgileri)

11. Adım (Veritabanı üzerinde Veritabanı Yöneticisi (DBA) ekleniyor.)

12. Adım (Eklenen DBA bilgileri)

13. Adım (Windows'ta çalışacak MySQL'in servis bilgileri)

14. Adım (Hata ve log (kayıt) bilgileri)

15. Adım (Yapılması gereken ayarlamalar)

16. Adım (Ayarlar tamamlandı)

17. Adım (Giriş bilgileri onaylanıyor)

18. Adım (Ayarlar dahil ediliyor.)

Örnek
Kaynak:Windows'ta MySQL Kurulumu
-
oracle windows için binary yayınlamıyordu bi ara. Yayınlamaya yeniden başlamış anlaşılan.
Sıçtımın oracle'ı mysql'in gelişimini iyice yavaşlattı. MariaDB ye geçmeyi düşünüyorum artık.
-
Direk full seçeneğini seçtirmişsin diğer seçenekleri de anlataydın iyiydi. Bu mysql.exe kuruluma göre ram ayırıyor pcye kurup da 400mb ram ayırdığını görünce küfretmesinler :D
-
pesimistzombie bunu yazdı
Direk full seçeneğini seçtirmişsin diğer seçenekleri de anlataydın iyiydi. Bu mysql.exe kuruluma göre ram ayırıyor pcye kurup da 400mb ram ayırdığını görünce küfretmesinler :D
"Developer only" seçin arkadaşlar :).
Toplam Hit: 969 Toplam Mesaj: 4