Windows'um İçine Linux Kurmak İstiyorum
-
kuzenim bilgisayrına kriptı virüsü bulaşmış tüm fotogfları şiflenmiş o sırada haricide takılı oldugu için o da etkilenmiş, bilgisayara format attı zaten bişe yoktu ama haricide gerçkten çok önemli fotografları vardı, kendimce yorumladığımda sanki bilgisayara linux kursam fotografları kurtarabilirim diye düşünüyorum.
sorun şu ki daha önce hiç linux kullanmadım kurmadım, yardımcı olabilir misiniz? hani şöyle 2 tane işletim sistemi kuruluyor ya ondan istiyorum işim bitince geri kaldıracam linuxı. yardımcı olabilir misiniz? salağa anlatır gibi çünkü cok hakim değilim bu konulara
-
-
Ubuntuyu indir hocam. iso dosyasını CD'ye yaz. Sonra direkt CD'yi tak ve CD'den çalıştır seçeneği ile CD üzerinden linuxu çalıştırabilirsin. Kurmaya vs. hiç gerek yok.
-
Konuyu baltalamak gibi olmasında arch linux kuracağım USB'den. Ama kurulumda yanlışlıkla Windows'un kurulu olduğu bölümdeki verileri silerim diye korkuyorum. Bir yardım edip anlatabilecek mürid var mıdır acaba nasıl risksiz halledebileceğim konusunda ?
-
hoca diskleri zaten goruyorsun kurarken. Ayni hatayi dikkatli olmazsan windows kurarken de yapabilirsin :D
-
daha önce hiç linux kullanmadıysan kriptolanmış dosyalarını kurtarabileceğini nereden biliyorsun?
-
2017 yılında niye bulut kullanmıyorsunuz anlamıyorum.
Google Fotoğraflar sınırsız kota veriyor. Attım 180 GB'lık arşivi kafa rahat. Bir kopya Mail.Ru'da bir diğer kopyada evde haricide duruyor.
Ha senin soruna gelecek olursak Linux kurmak ile çözülseydi firmalar verilerini kurtarabilmek için boşuna fidye parasını ödemezdi.
-
SweetyVolty bunu yazdı
daha önce hiç linux kullanmadıysan kriptolanmış dosyalarını kurtarabileceğini nereden biliyorsun?
bilmiyorum tahmin yürütüyorum sadece , diğer önerileri yarın deneyecem
-
mkyb bunu yazdı
2017 yılında niye bulut kullanmıyorsunuz anlamıyorum.
Google Fotoğraflar sınırsız kota veriyor. Attım 180 GB'lık arşivi kafa rahat. Bir kopya Mail.Ru'da bir diğer kopyada evde haricide duruyor.
Ha senin soruna gelecek olursak Linux kurmak ile çözülseydi firmalar verilerini kurtarabilmek için boşuna fidye parasını ödemezdi.
çünkü 2017 yılında çok sevdiğimiz internet sağlayıcımız TTNET bize 0.00001 kbit upload hızı veriyor, ondan olabilir mi acaba? :)
-
Bilgisayarı 1 ay boyunca upload'a bıraktım hocam :)