Windowsun Dilleri Nerede Değiştiriliyor ?
-
arkadaşın biriyle iddiaya girdim. o diyor ki her ülkenin kendi dilindeki windows o ülkede yapılıyor diye. ben de dedim hayır ABD de yapılıyor, koskoca micrisoft bir dil desteği veremeyecek kadar aciz değil ya orada yaşayan türklerden yardım alarak çevirir dedim sizin bildiğiniz bir kaynak varsa paylaşabilirmisiniz bu konu hakkında
-
destanition bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşın biriyle iddiaya girdim. o diyor ki her ülkenin kendi dilindeki windows o ülkede yapılıyor diye. ben de dedim hayır ABD de yapılıyor, koskoca micrisoft bir dil desteği veremeyecek kadar aciz değil ya orada yaşayan türklerden yardım alarak çevirir dedim sizin bildiğiniz bir kaynak varsa paylaşabilirmisiniz bu konu hakkında
-----------------------------çinde yapılıyor olsa gerek hepsi.
-
Arkadaşın doğru söylemiş.
-
Firma ile çalışan anlaşmalı dilbilimciler var onlarla iletişim halinde yapıldığını biliyorum...
Bu durumda sen doğru söylemiş oluyosun
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Firma ile çalışan anlaşmalı dilbilimciler var onlarla iletişim halinde yapıldığını biliyorum...
Bu durumda sen doğru söylemiş oluyosun
-----------------------------evet. microsoftla anlaşmalı uzman kişiler işletim sistemlerini kendi merkezlerinde değişik dillere çeviriyorlar. yeni öğrendim. ama sadece arapça, çince, japonca gibi doğu kökenli windowslar ise hindistanda çevriliyormuş.