folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Windowsun Yanına Ubuntu Kurucam Fikir Lazım

Windowsun Yanına Ubuntu Kurucam Fikir Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, windows 10 yüklü bende yanına ubuntu kurucam, ubuntuyu kurmak için yeni bir disk oluşturdum. bu oluşturduğum diske ubuntu yu kurmam lazım ama dvd ve flash disk yok. yanımda 1tb harddisk var 200 gb civarı boş alan var, iso dosyasını da indirdim. ubuntuyu kurabilir miyim bu şekilde yeni oluşturduğum alana?

harddiskteki verilerin kaybolmaması lazım önemli şeyler var içinde. ne yapabilirim bu durumda ?

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

hocam wubi vardı oda baktım 13.04den sonra çalışmıyormuş uefi nedeniyle.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Direk pc yi ubuntu ile başlat zaten kendisi sorar nasıl kurum diye windows un yanına kur dersin,

Ama bilgilerim önemli diyorsun her ihtimala karşı yedek al, linux disk yapısının affı olmaz,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Senin yerinde olsam önce format atmadan önce ubuntu kuracağım büyüklükte partition oluştururdum. İçinde veri olan partitiondan yeni partition oluşturma işleminin azda olsa bir riski var. O yüzden o işlemi sağlıklı bir şekilde yapmadan önce yedek almalısın. Sonrasında ister windows ister ubuntu ister debian hiçbirinin winamp kurmaktan farkı yok :)

Toplam Hit: 1107 Toplam Mesaj: 4
windows ubuntu dual boot