Wine [Linux A Geçemeyen Windowsçular İçin Birebir]
-
Arkadaşlar program linux çekirdeği altında exe dosyalarını açıyor.Ve sizde rahatlıkla windows uygulamarınızı yönetebiliyorsunuz.
Buyrun Link
http://www.winehq.org/download
-
ee wine işte bunu her linuxcu bilir :|
-
Rahatlıkla demeyelim asla windows daki gibi çalışmaz ama çalışırsada işinizi görür.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Rahatlıkla demeyelim asla windows daki gibi çalışmaz ama çalışırsada işinizi görür.
-----------------------------+1
-
Şu an için bence yetersiz bi pro..evet bazı exe leri çalıştırabilirsin mesela yeahh la biz windows live messenger kurmuştuk ama update isteyince wine sıçıyo çünkü update dosyalarının %90 ını kuramıyo..kendini geliştirse harbi bi yeterliliğe gelse windows kullanan kalmaz.linux çekirdeği altında herkes wine ci olur..
-
hocam exe çalıştırdıktan sonra virüs etkilemez mi pc yi. genelde virüsler çalışmadığın için tercih ediliyor linux diye düşünüyorum. farkı olmuyor bu seferde?
-
lepusmorris bunu yazdı:
hocam exe çalıştırdıktan sonra virüs etkilemez mi pc yi. genelde virüsler çalışmadığın için tercih ediliyor linux diye düşünüyorum. farkı olmuyor bu seferde?
-----------------------------bi çeşit sanal makinede çalıştırıyor, etkilemez.
-
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------kurarsan anlarsın farkı, kurmadan anlayabileceğini veya en azından benim anlatabileceğimi sanmıyorum =))
ama etkilemez...
şöyle deneyeyim ama sanal bir windows ortamı yaratıyor ve etki ettiği alan /home/user/.wine oluyor sadece...virüs bulaştı diyelim sadece bu dizin altında iş görür...
senin firefoxtaki veya amsn deki şifren /home/user/.mozilla veya /.amsn altında saklanır...
anlatabildim mi bilmiyorum ama sonuç olarak etkilemez =))
-
aydınlandım şimdi:D teşekkür ederim la sizi sevdiğimi biliyonuz..