Wine Yüklü Ama Exe Açamıyorum
-
deneme amaçlı öyle bir exe açmayı denedim ama exeyi açamadım sorunu çözemedim ne yapmalı birde ekran kartı 640 destekliyor ama 1024 çözünürlüğe ulaşamadım naısl olucak ?

-
Direk açılıp kurulmayan yani update isteyen yada bu tipte dosyalarını belirli yerlere göndermek isteyen ( c\program files yada windows vs.. ) isteyen programlarda bu olabiliyo..
-
çözümü var mı peki ?
-
evet, exe'ye sag tikla ve sanirim wine'la ilgili bir sekme olucak oradaki birseyin tik'ini aktiflestirmen gerekiyor. biraz kurcalarsan bulacagindan eminim, linux kurulu degil tam ad veremicem
-
@7-19
biliyorum sağ tıklayıp wine ile açmaya çalıştım ve bu hatayı aldım çözüm arıyorum her indirdiğim exe de bunun olmaması için
-
sorun yapan bir exe icin;
sag tik>ozellikler>izinler>dosyayi calistirabilir hale getir'in tik'ini aktiflestir hepsi bu.
eger butun exelerde bunu yapiyorsa wine'la alakali bir sorun olabilir kaldirip kendi sitesinden yuklemeni oneririm
-
sağ tık veya dosyaya tıkta izinler diye bir şey mevcu tdeil
-
dosyaya sag tik > ozellikler

erisim haklari > ve alttaki tik'i aktiflestir

have fun!

-
edit: az önce nasıl olduysa çalıştırabildim haberiniz olsun peki 640 ekran çözünürlüğü kullanıyorum nvidia fx5500 kullanıyor ekran kartı ama .run dosyası olarak driver indiriyorum ama ne hikmetse açamıyorum onu.. neyle açabilrim
-
dosyaya sag tikla once, sonra izledigim adimlari izle kapat, sonrada normal olarak calistir hocam wine'la. bunda guc olan nedir ?
-
yukarı yazdım ya :)