Win`İn Yanına Ubuntu Kurdum Windows Açılmıyor
-
Arkadaşlar hard diski böldüm 50gb yer ayırdım ve oraya ubuntu kurdum usb den ilk sorun usb yi çıkarınca ubuntu açılmıyor. ikinci problem win7 yi açmaya calıstığımda ise hata veriyor donanım veya yazılım değişikliğinden dolayı bu hata cıkmış olabilir sistem gerekli bir şeyi bulamadığından açamıyor win7 cd sini takıp sistemi onarın diye hata cıkıyor.
elimdede win7 cd si yok bu hata giderilebilir mi acaba
birde açılışta sormuyor hangisini açayım diye usb yi takıp bot ekranından usb yi secersem acıyor ubuntuyu çıkarırsam direk win7 yi açmaya calısıp hata veriyor.
pc karıstı iyice..
-
Şunu deneyin bi , bir de sistem uefi mi yoksa normal mi?
dyrnade tarafından 30/Oca/14 11:09 tarihinde düzenlenmiştir -
önyükleyici grup yanlış yere kurulmuş olabilir
-
dyrnade bunu yazdı
biraz daha açarmısınız bunun kurulumu felan nasıl olacak win7 açılmıyor hiç ubuntuyuda ilk defa kullanıyorum
-
endenius bunu yazdı
önyükleyici grup yanlış yere kurulmuş olabilir
nasıl düzeltebiliriz ?
-
ilk defa ubuntu yada linux kuruyorum demişsiniz
hdd ayırdığınız bölümü ubuntu kurulum ekranında el ile ayarlayacaksınız oto ayarlarsanız win üzerine kurulum yapar
ayırdığınız partition elle seçtikten sonra ext formatı ile formatlayın ve bağlama noktası oluşturun
size kurulum sonunda yada kuruluma başlarken grup kurulacak der çok oldu ubuntu kurmadım ama oto grup kuracak karışmasanız daha iyi
ubuntu yüklü kısma grup kurarsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz
usb takınca ubuntu açılması hdd yerine usb ye kurulmuş izlenimi oluşturdu
-
endenius bunu yazdı
ilk defa ubuntu yada linux kuruyorum demişsiniz
hdd ayırdığınız bölümü ubuntu kurulum ekranında el ile ayarlayacaksınız oto ayarlarsanız win üzerine kurulum yapar
ayırdığınız partition elle seçtikten sonra ext formatı ile formatlayın ve bağlama noktası oluşturun
size kurulum sonunda yada kuruluma başlarken grup kurulacak der çok oldu ubuntu kurmadım ama oto grup kuracak karışmasanız daha iyi
ubuntu yüklü kısma grup kurarsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz
usb takınca ubuntu açılması hdd yerine usb ye kurulmuş izlenimi oluşturdu
evet sanırım ben önyükleyici olayını anlamayıp onuda elle sectiğim hdddeki ubuntuyu kurdugum yere kurdumve galiba on yukleyici ile ilgili bi hata vermişti yinede devam et demiştim :S