Winrar Hakkında Sorun Ve Yardım
-
flasget ile uzantısı rar olan bikaç bişey indiriyorum ebatları 3 5 gb sınırında fakat bu indirdiklerimi f gibisinden bi klasöre indiriyorum, indirdikten sonra rardan çıkarıyorum fakat c bölümünde 8gb boş yer olmasına rağmen winrar bu alanı kullanıyor ve bidaha kullanılamaz hale getiriyor şu an 600mb kadar alan kaldı disk temizleme yaptığımda ise malesef alan açılmıyor. winrar bu dosyaları c ye kopyalıyormu ne yapıyor bilmiyorum ama 600mb alan yüzünden diğer dosyaları rar dan çıkaramıyorum eğer winrar biyere kopyalıyorsa kopyaladığı yeri bulup silmem şart sanırım.
-
abi temp i boşalt, gelmiş geçmiş hepsini temizle benim de başıma geldi geçen öle yaptım düzeldi, zaten önce temp e yüklüo ordan f ye..
-
okumadan başlığı daldım baktım temp te hepsi duruyo sildim rahatladım :d
-
winrar bir dosyayı extract ederken dosyayı direk istediğin konuma çıkarmaz, önce temp klasörüne çıkartır dosyayı sonra oradan senin seçtiğin konuma kopyalar o yüzdendir ki böle saçma sapan işler çıkıyo insanın başına. öyledir ki 600mb lık bi dosyayı çıkarmak için 1.2 gb ya da genel olarak dosya boyutunun 2 katı alan gerekir. amacı nedir bu şekilde işlem yapmasının anlayabilmiş değilim ama bunu iptal etmenin bi yolunu bilen varsa açıklasın lütfen.
-
dosyalar indikten sonra rar dosyasini dosyaları çıkart... yazan yere tıkla ve nereye çıkartmasını istiyorsan orayi seç
ha olmuyorsa dosyasi hiç açmaya çalışmadan direk kopyala ve boş yer olan yerde aç
oldwolf dediğin şeyi yapmasını sebebi dosyalarin formatını düzenliyor olmasi zaten sen dosyaları küçültmesi için rar yada zip yapıyorsun program da onlarin formatını düzenliyor sonra da açarken tekrar düzenliyor
meselaaçma şeyi ne kadar yer kaplar bilmem ama 500mb bi dosyayi açmıştım 1.5gb olmuştu bunlar bazen çok iyi sıkıştırılmış dosyalar da oluyor :D
zaten ilerde rar ın zip in papucu dama atılacak yeni dosya sıkıştırma yöntemleri geliyor
-
Winrarda parametre ile nasıl rarlıyoruz dosyayayı ?
"C:\WinRar.exe a C:\cikandosya.rar C:\dosya.exe"
Bunu denedim bazen sorun çıkartıyor başka yolu varmıdır
-
Yıllar sonra gelen açıklama:
Eğer winrar vb. ile dosya çıkarma işlemini sürükle-bırak olarak yaparsak arada temp klasörüne extract edip sonra istenen konuma taşıyo; ancak rar dosyasına sağ tıklayıp buraya çıkart gibi bi şekilde çıkarırsak direk istenilen konuma çıkarıyo, ingilizcesi iyi olan abiler buradan detalı açıklamayı edinebilir: