Wireless Adaptör Seçimi Ve Ekstra Bir Problem
-
Bu iki üründen hangisini almalıyım.kendimce + ve _ leri;
1.ürün 2 watt ve az çok bilgim var hakkında
2.ürünün üzerinde 14 db anten var ve 1 watt ayrıca outdoor ürün,ilk defa gördüm bu ürünü.
Başka bi soruma gelirsek ilk adaptörüm ralink rt73 çipsetliydi ve öküzün biri üstüne oturana kdar acayip memnundum sonra kırıldı tabi,neyse çok stabil bi bağlantısı vardı ve düşük sinyal seviyeler gösterip mükemmel sonuçlar veriyordu.
Şuan kullandığım wu-150 rtl8187L çipsetli ve resimlere bakarsanız ne kadar iyi değerler gösteriyor ama 10 mb hızındaki ağdan 10 kb ancak hız çekebiliyor ve kendisinden tiksindiğim için yeni adaptör alıcam çıldırtıyor beni.
1--Ralink çipseti yüzünden 2.ürünü alsam aptallık etmiş mi olurum(Daha stabil bağlancağını,ağı daha hızlı kullanıcağını ve daha çok ağ bulucağını düşünüyorum)
2--VE EN ÖNEMLİSİ BANA STABİL VE WU150 GİBİ YAPMIYCAK OLANI LAZIM
Teşekkürler şimdidenhttp://e1206.hizliresim.com/y/9/7q7cl.png
http://e1206.hizliresim.com/y/9/7q7f3.png Bunlarda wu-150'nin dandikliğinin kanıtı
-
ikinc ürün daha profesyonel görülüyor. amazonda birz daha detaylı baktım. ikinci ürün hakkında yorum yok ama ilk ürün hakkına genelde olumsuz şeyler yazılı..
ayıca 14 Ddbi panel anteni var. diğerinin anten gücü çok daha düşük. ikinci üründen daha iyi verim almak için ekstra bir anten bağlarsan güzel olur gibi görünüyor. amazondan bakarsn bazı teknik özelliklerin daha yüksek olduğunu görebilirsin
-
~1 sene oldu memnunum. senin onceden kullandigin rt73 vardi bende de nasil begendin onu sasirdim. bana berbat gelmisti, bu cihazi aldim 5'e katladi diyebilirim. kesinlikle tavsiyemdir.
-
schwarzseherisch bunu yazdı:
-----------------------------~1 sene oldu memnunum. senin onceden kullandigin rt73 vardi bende de nasil begendin onu sasirdim. bana berbat gelmisti, bu cihazi aldim 5'e katladi diyebilirim. kesinlikle tavsiyemdir.
-----------------------------Şöyle beğendim hocam birincisi düşük sinyal gösterse bile kene gibi yapışıp ağı sömürürdü:)sadece belli bi sinyal seviyesine inmesin yeter,ikincisi stabil bağlantı kurardı rtl8187l'de öyle değil mesela bi bakmışın -59 db de görüyor ağı bi bakmışsın hiç yok o yüzden çıldırtıyor zaten birazda zatn.EVEREST ZC-WL0123'dü cihaz,sendeki cihazla aynı verimi bekleme bu arada o 1W bu 70mW mi neydi,ayıyla tavşanı kıyaslamak gibi olur güç açısından.
Kınamax'a gelirsek namussuzun kutusu çok hoşuma gitmiştide bi kaç olumsuz yorumdan sonra alfadan vazgeçmemekte karar kıldım hocam,ama hangi antenle ne kadar uzakta % kaç sinyal seviyesi alıyosun stabil mi gibi soruları cevaplarsan hoş olur tabi fikir açısından:)
unbalanced sağol hocam bakıcam amazondan
Önemli olan stabil bağlantı tabi bu cihazlarda en azından benm aradığım o. Düzenleme:-AMAZON'daki tek yıldızlı yorumların hepsini okudum hocam AWUS036NHR 'ı fena gömmüşler ama bazılarının kişisel hatası gibi yada mac os kaynaklı bide alfa teknik desteğinin yetersizliği ama kararsızlığımı çokta etkileyemedi:) -
schwarzseherisch bunu yazdı:
-----------------------------~1 sene oldu memnunum. senin onceden kullandigin rt73 vardi bende de nasil begendin onu sasirdim. bana berbat gelmisti, bu cihazi aldim 5'e katladi diyebilirim. kesinlikle tavsiyemdir.
-----------------------------back track destegi var yaziyor o nedir ve gercekten de 1 km den sinyal aliyormu guzelmis bu :)
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------schwarzseherisch bunu yazdı:
-----------------------------back track destegi var yaziyor o nedir ve gercekten de 1 km den sinyal aliyormu guzelmis bu :)
-----------------------------Backtrack işletim sistemi,hack araçları var 1 km menzilli tamamen açık alanda belki oda karşı tarafın modemde güçlüyse
-
reaver desteği olan bi kart almanı öneririm.
http://code.google.com/p/reaver-wps/wiki/SupportedWirelessDrivers
Wps atakta wpa ve wpa2 kırmana yardımcı olur..
en az 1000mw olanlara bak. 8187L iyi bi chipsettir aslında. ama chipsetlere göre iyi MB baglantısı almak istiosan, dogru kanal tercih edilmeli.
11 den verim alamazken, veri alacağın modem kanal 1 den yayın yapıosa çok verimli data gelir. senin kullandığın rt73 de çok bomba bi chipsettir.
bi çok sistem için desteği wardır. üstelik dediğin gibi 2 çubuk yakalasın deli gibi emer hattı. çoğu chipsetin 3 4 5 çubugundan daha iyi hemde.
realtek in 81xx serileri kanal dan dolayı veri kalitesini değiştirebilio.
RT73 chipsetli cihazları bi araştır. madem senin için verimli geliosa.
son olarak toplarsak, cihazın anteninden önce entegre chipin MW sine dikkat et. 500 800mw olan cihaza 14 db anten taksanda verim alamazsın.
kolay gelsin..
-
serwo bunu yazdı:
-----------------------------reaver desteği olan bi kart almanı öneririm.
http://code.google.com/p/reaver-wps/wiki/SupportedWirelessDrivers
Wps atakta wpa ve wpa2 kırmana yardımcı olur..
en az 1000mw olanlara bak. 8187L iyi bi chipsettir aslında. ama chipsetlere göre iyi MB baglantısı almak istiosan, dogru kanal tercih edilmeli.
11 den verim alamazken, veri alacağın modem kanal 1 den yayın yapıosa çok verimli data gelir. senin kullandığın rt73 de çok bomba bi chipsettir.
bi çok sistem için desteği wardır. üstelik dediğin gibi 2 çubuk yakalasın deli gibi emer hattı. çoğu chipsetin 3 4 5 çubugundan daha iyi hemde.
realtek in 81xx serileri kanal dan dolayı veri kalitesini değiştirebilio.
RT73 chipsetli cihazları bi araştır. madem senin için verimli geliosa.
son olarak toplarsak, cihazın anteninden önce entegre chipin MW sine dikkat et. 500 800mw olan cihaza 14 db anten taksanda verim alamazsın.
kolay gelsin..
-----------------------------Hocam öncelikle oturup uğraşmışsın çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim ilgine ve bilgine,rt73 çipsetli 1000mW veya daha üstü üretim yapılan cihaz hiç görmedim ne yazık ki ama google amcaya bi danışalım:)
Bide wps desteği ne kadar önemli bilmiyorum su ana kadar gördüğüm ağlarda wps'si açık olana hiç denk gelmedim
-
ben bir üst katıma bağlanıyorum hocam rt73 tek diş çekerken bu cihaz 5 diş çekiyordu. backtrack desteği var, yanında cdsi ve kullanım klavuzunu dahi veriyorlar. en düşük iki diş gördüm, tek diş olanlarda bile stabil bir bağlantı oluyor. rt73 ile etrafımda 5 tane falan ağ görüyordum şu anda 20'den fazla görüyorum.
-
Alfa tube-u N adaptörünün çipseti rt3070'miş bu arada satan dayıdan mail gelmiş.