Wireless Ağ Sorunu ?
-
arkadşalar ben bi otelin bilgi işleminde çalışıyorum modem daha önceden otelin bir çok yerine sinyal qönderebiliyodu fakat modemi bakıma yolladıkdan sonra sinyal dağıtım gücü azaldı ayarlarla bunun sinyal
dağıtım gücünü artırabilirmiyiz lütfen yardım ediniz -
bazi modem modellerin de sinyal gucunu ayarlayan bir sayfa vardi diye hatirliyorum
modelini yazarsan belki elinde olan yardimci olabilir.
olmazsa modemin wirelessini elle hazirlayacagin antenlerle daha da guclu hale getirebilirsin
-
Hocam oncelikle modemin arayuzune ulas orada , 54mbps , 102 mbps , 108 mbps 125mbps gibi secenekler olacaktir. Bu ayarlara dikkat et.
Ayrica yayin standardini ne seciyorsunuz 802.11g ,b, a ?
-
arkadaşlar modeli yazıcam kaç 125 mpbs olursa daha ii olur dimi saqolun bu arada
-
arkadaşlar modem airties wireless network
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Hocam oncelikle modemin arayuzune ulas orada , 54mbps , 102 mbps , 108 mbps 125mbps gibi secenekler olacaktir. Bu ayarlara dikkat et.
Ayrica yayin standardini ne seciyorsunuz 802.11g ,b, a ?
-----------------------------802.11 a kullanılabilio mu hocam?
-
Elbette kullanilabilir bir standarttir ama yaygin degildir.Neden , simdi 11a standardi 5ghz frekans yayini yapar.Bu durumda dalgalarin olme orani cok yuksektir.Kapi,duvar,masa,sandalye bile bu frekansa olumsuz etki eder ve bunun sonucunda iletim mesafesi oldukca kisalir.Ancak bazi firmalar kendi iclerinde mesafe sorunu yoksa guvenlik icin bu 11a standardini kullaniyorlar.Bunun nedenide 5ghz frekansinda yayin yapan aygit pek yoktur diger standartlara gore buda veri iletiminde guvenilirlik demektir.Ayrica buyuk firmalarda yayin yaptigin kanal sayisi onemlidir.Yani bizim evdeki gibi ayarla modemi 11ch den yayini yap , gitsin...iste is kurumsala binince adam tek noktadan bircok kanal kullanarak yayin yapiyor.Wireless demek guvenligi elden birakmamak demektir.Cunku bilgiler havada ve calinmasi connected iletisim teknolojilerine gore cok daha kolay.
-
hocam modem ayarlarında bant aralığı seçenekleri vardır oradan frekans ayarları daha önceden atıyorum 128 kbps ye ayarlanmıştır bakıma gidip gelince modem tekrar kurulmuş o da standart 64 kbps olarak görüyordur. Yani modem kurulduktan sonra frekans aralığı yükseltilmemiştir mesela bu sayfada olduğu gibi
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------hocam modem ayarlarında bant aralığı seçenekleri vardır oradan frekans ayarları daha önceden atıyorum 128 kbps ye ayarlanmıştır bakıma gidip gelince modem tekrar kurulmuş o da standart 64 kbps olarak görüyordur. Yani modem kurulduktan sonra frekans aralığı yükseltilmemiştir mesela bu sayfada olduğu gibi
-----------------------------bence b ve g protokolünü birlikte seçsin.