Wireless Ağ Sorunu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByEaqLe
    ByEaqLe's avatar
    Erkek
    arkadşalar ben bi otelin bilgi işleminde çalışıyorum modem  daha önceden otelin bir çok yerine sinyal qönderebiliyodu fakat modemi bakıma yolladıkdan sonra sinyal dağıtım gücü azaldı ayarlarla bunun sinyal
    dağıtım gücünü artırabilirmiyiz lütfen yardım ediniz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bazi modem modellerin de sinyal gucunu ayarlayan bir sayfa vardi diye hatirliyorum

modelini yazarsan belki elinde olan yardimci olabilir.

olmazsa modemin wirelessini elle hazirlayacagin antenlerle daha da guclu hale getirebilirsin

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam oncelikle modemin arayuzune ulas orada ,  54mbps , 102 mbps , 108 mbps  125mbps gibi secenekler olacaktir. Bu ayarlara dikkat et.

Ayrica yayin standardini ne seciyorsunuz 802.11g ,b, a ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByEaqLe
    ByEaqLe's avatar
    Erkek
    arkadaşlar modeli yazıcam kaç 125 mpbs olursa daha ii olur dimi saqolun bu arada
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByEaqLe
    ByEaqLe's avatar
    Erkek
    arkadaşlar modem airties wireless network
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    generous
    generous's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam oncelikle modemin arayuzune ulas orada ,  54mbps , 102 mbps , 108 mbps  125mbps gibi secenekler olacaktir. Bu ayarlara dikkat et.

Ayrica yayin standardini ne seciyorsunuz 802.11g ,b, a ?

802.11 a kullanılabilio mu hocam?

Boş sayfaya imza atmam!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Elbette kullanilabilir bir standarttir ama yaygin degildir.Neden , simdi 11a standardi 5ghz frekans yayini yapar.Bu durumda dalgalarin olme orani cok yuksektir.Kapi,duvar,masa,sandalye bile bu frekansa olumsuz etki eder ve bunun sonucunda iletim mesafesi oldukca kisalir.Ancak bazi firmalar kendi iclerinde mesafe sorunu yoksa guvenlik icin bu 11a standardini kullaniyorlar.Bunun nedenide 5ghz frekansinda yayin yapan aygit pek yoktur diger standartlara gore buda veri iletiminde guvenilirlik demektir.Ayrica buyuk firmalarda yayin yaptigin kanal sayisi onemlidir.Yani bizim evdeki gibi ayarla modemi 11ch den yayini yap , gitsin...iste is kurumsala binince adam tek noktadan bircok kanal kullanarak yayin yapiyor.Wireless demek guvenligi elden birakmamak demektir.Cunku bilgiler havada ve calinmasi connected iletisim teknolojilerine gore cok daha kolay.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Erkek

hocam modem ayarlarında bant aralığı seçenekleri vardır oradan frekans ayarları daha önceden atıyorum 128 kbps ye ayarlanmıştır bakıma gidip gelince modem tekrar kurulmuş o da standart 64 kbps olarak görüyordur. Yani modem kurulduktan sonra frekans aralığı yükseltilmemiştir mesela bu sayfada olduğu gibi

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Blue_moon bunu yazdı:

hocam modem ayarlarında bant aralığı seçenekleri vardır oradan frekans ayarları daha önceden atıyorum 128 kbps ye ayarlanmıştır bakıma gidip gelince modem tekrar kurulmuş o da standart 64 kbps olarak görüyordur. Yani modem kurulduktan sonra frekans aralığı yükseltilmemiştir mesela bu sayfada olduğu gibi

bence b ve g protokolünü birlikte seçsin. 

He is finding himself.
Toplam Hit: 1519 Toplam Mesaj: 9