folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Wireless Ağımızda Sorun

Wireless Ağımızda Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

sa müridler kablosuz modemimiz war 3 pc war evimizde, ben laptop kullanıyorum, wireless bağlantısı zayıf gibi iki gündür wireless üzerinden nete giremiyorum msn acamıyorum. kablolu baglanıyorum net cok rahat cok hızlı kabloyu söküyorum wireless le devam ediyorum cok yavaslıyo. 
    ne yapmam lazım ?

konuyu yanlıs yere acmıs olabilirim kusura bakmayın..

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

konuyla ilgili olarak bir kaç sorun olması mümkün... mesela diğer wireless kullanıcıları download yapıyorsa o anda modemin sana verdiği wireless bağlantısı için olan band genişliği azalacaktır aynı kabloluda olduğu gibi... daha açıklayıcı olmak gerekirse örneğin sen internete kablo bağlantısı üzerinden bağlanıyorsun ve modem ile senin arandaki ağ kablosu, modemin ve bilgisayarının ağ kartı 1000 mbps lik ağ desteği sunuyor ama ağ üzerinde senden başka 99 kullanıcı daha var böyle bir durumda modem bütün band genişliğini 100e böler ve o şekilde kullanırsın yani bağlantı hızın 1mbps olur... tabi burada tüm kullancıların eşit hızda network erişimi yaptığını varsayıyorum ki aslında böyle bir durum teorik olarak mümkün olsada fiziksel olarak mümkün değil...

kullanıcıların modeme olan uzaklığı sonra internette yaptıkları işler ve kullandıkları yazılımlar bağlantı hızını ister istemez değiştirecektir...

Kablolu bağlantı kullanırken wirelesstan hızlı bağlanmana gelince bu normal bir durum çünkü kablo üzerinden gerçekleştirdiğin iletişim hızı wireless üzerinden gerçekleştirdiğinden daha fazla yanılmıyorsam wireless ile ulaşabileceğin maksimum hız 54 mbps ancak kablo ile 100 mbps ye kadar ulaşabilirsin tabi bu kısım yine teori!!!

tabi teoriyi gerçekleştirmeninde yolu var ama pahalı gerçekleştirmek istersen bana pm at yardımcı olayım...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 722 Toplam Mesaj: 2