Wireless Anten İçin Motor ?
-
yapmış olduğm yagi anteni ethernet kablosuyla uzatıp terasa koydum kablonun 4 ü kullanımda 4 ü boşta anteni evden sağa sola çevirmek istiyorum ne tür bi motor kullanabilirim 12v,220v farketmez antenin ağırlğı 150gr civarı.
-
yaptığın antenin bandı 5-12 dir yani fm frekansının altında kalan band
eğer gerçekten yagi anteni ise
dairesel yani çubuk anten kullan vede çıkarabildiğin kadar yükseğe çıkar
-
yagi antenler omni lere göre çok daha güçlü dezavantajı yönlü oluşu benimde aklıma böyle bişi geldi internetde aradım ama bulamadım deviri düşük torklu bide güç kesildiğinde frenlicek bi motor.
-
daha dün aynısını yaptım hocam 2 tane step motor 12 voltluk 5 kablolu bilgisayardan sürüyorum bunları. 12dbi lik yagi antene bağladım. eğer biraz elektronik ve programlama bilgin varsa lm2003(yanlış hatırlamıyosam) ile paralel port üzerinden step motorları kontrol edebilirsin 150gramlık şeyi de arkasına denge ağırlığı koydun mu akım kesildiğinde konumunu korur. harket ettirirken antenin ağırlığını taşmız çünkü karşı taraftaki 150 gramlık ağırlıkla 150 gramlık antenin dengesini bozar. eğer bu nkonuda bilgin yoksa sürücü devresi ve kayna kkodları hakkında yardımcı olabilirim. şimdi webcamera bağlamayı bile düşünüyorum buna :D
-
antenler ayarladıktan sonra çekim mesafesi ne kadar ?
-
BeelzeBuB bunu yazdı:
-----------------------------
daha dün aynısını yaptım hocam 2 tane step motor 12 voltluk 5 kablolu bilgisayardan sürüyorum bunları. 12dbi lik yagi antene bağladım. eğer biraz elektronik ve programlama bilgin varsa lm2003(yanlış hatırlamıyosam) ile paralel port üzerinden step motorları kontrol edebilirsin 150gramlık şeyi de arkasına denge ağırlığı koydun mu akım kesildiğinde konumunu korur. harket ettirirken antenin ağırlığını taşmız çünkü karşı taraftaki 150 gramlık ağırlıkla 150 gramlık antenin dengesini bozar. eğer bu nkonuda bilgin yoksa sürücü devresi ve kayna kkodları hakkında yardımcı olabilirim. şimdi webcamera bağlamayı bile düşünüyorum buna :D
elektriği elle versemde olur o sorun değil sağa sola dönsün bana yeter aşağı yukarı olamasada olur bahsettiğin gibi ağırlıkla biraz zor gibi çünkü anten açık alanda rüzgara karşı direnci düşük olur frenli motorlar var diye biliyorum ama ne diye geçer nerden bulunur bilmiyorum. -
SeRDaR bunu yazdı:
antenler ayarladıktan sonra çekim mesafesi ne kadar ?
-----------------------------yagiler birbirine çevirilince gain değerine göre 5km ile 10 km arasında mesefa sağlarsın. normal bi modeme ise en fazla 1000 metre ama gönderme içinde yüksek çıkış gücüne sahip olması gerekir. veriyi almak içinse yüksek hassasiyete.
Toplam Hit: 1329 Toplam Mesaj: 7