Wireless Anten İçin Motor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    monoton
    monoton's avatar
    Erkek
    yapmış olduğm yagi anteni ethernet kablosuyla uzatıp terasa koydum kablonun 4 ü kullanımda 4 ü boşta anteni evden sağa sola çevirmek istiyorum ne tür bi motor kullanabilirim 12v,220v farketmez antenin ağırlğı 150gr civarı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

yaptığın antenin bandı 5-12 dir yani fm frekansının altında kalan band

eğer gerçekten yagi anteni ise

dairesel  yani çubuk anten kullan vede çıkarabildiğin kadar yükseğe çıkar 

mademki türksün systeme göster ürksün
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    monoton
    monoton's avatar
    Erkek

yagi antenler omni lere göre çok daha güçlü dezavantajı yönlü oluşu benimde aklıma böyle bişi geldi internetde aradım ama bulamadım deviri düşük torklu bide güç kesildiğinde frenlicek bi motor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    daha dün aynısını yaptım hocam 2 tane step motor 12 voltluk 5 kablolu bilgisayardan sürüyorum bunları. 12dbi lik yagi antene bağladım. eğer biraz elektronik ve programlama bilgin varsa lm2003(yanlış hatırlamıyosam) ile paralel port üzerinden step motorları kontrol edebilirsin 150gramlık şeyi de arkasına denge ağırlığı koydun mu akım kesildiğinde konumunu korur. harket ettirirken antenin ağırlığını taşmız çünkü karşı taraftaki 150 gramlık ağırlıkla 150 gramlık antenin dengesini bozar. eğer bu nkonuda bilgin yoksa sürücü devresi ve kayna kkodları hakkında yardımcı olabilirim. şimdi webcamera bağlamayı bile düşünüyorum buna :D

hadi ordan seksi!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    antenler ayarladıktan sonra çekim mesafesi ne kadar ?

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    monoton
    monoton's avatar
    Erkek
    BeelzeBuB bunu yazdı:
    -----------------------------
    daha dün aynısını yaptım hocam 2 tane step motor 12 voltluk 5 kablolu bilgisayardan sürüyorum bunları. 12dbi lik yagi antene bağladım. eğer biraz elektronik ve programlama bilgin varsa lm2003(yanlış hatırlamıyosam) ile paralel port üzerinden step motorları kontrol edebilirsin 150gramlık şeyi de arkasına denge ağırlığı koydun mu akım kesildiğinde konumunu korur. harket ettirirken antenin ağırlığını taşmız çünkü karşı taraftaki 150 gramlık ağırlıkla 150 gramlık antenin dengesini bozar. eğer bu nkonuda bilgin yoksa sürücü devresi ve kayna kkodları hakkında yardımcı olabilirim. şimdi webcamera bağlamayı bile düşünüyorum buna :D
    elektriği elle versemde olur o sorun değil sağa sola dönsün bana yeter aşağı yukarı olamasada olur bahsettiğin gibi ağırlıkla biraz zor gibi çünkü anten açık alanda rüzgara karşı direnci düşük olur frenli motorlar var diye biliyorum ama ne diye geçer nerden bulunur bilmiyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    antenler ayarladıktan sonra çekim mesafesi ne kadar ?

yagiler birbirine çevirilince gain değerine göre 5km ile 10 km arasında mesefa sağlarsın. normal bi modeme ise en fazla 1000 metre ama gönderme içinde yüksek çıkış gücüne sahip olması gerekir. veriyi almak içinse yüksek hassasiyete.

hadi ordan seksi!
Toplam Hit: 1329 Toplam Mesaj: 7