folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Wireless İle Görüntü Aktarımında Gecikme

Wireless İle Görüntü Aktarımında Gecikme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Selam Müritler,

Tv ye Wireless ile anlık görüntü aktarımında gecikmeler yaşıyorum. Mesela laptop ekranını yansıttım Tv ye, mouse hareketleri 1-2 sn gecikmeli geliyor tv ye. Bu sebepten dolayı da sadece tv den bilgisayarı kontrol edeyim diyorum edemiyorum. Ben bir mouse hareketi yapıyorum o hareket tv ekranına gelene kadar başka bir hareket yapmış oluyorum ve çorba oluyor ve mouse ile kontrol imkansızlaşıyor.

Aynı durum telefon ile de geçerli. Telefona mouse bağlayıp tv ye yansıtıp keyfime bakayım diyorum ama aynı gecikmeden dolayı keyfime bakamıyorum.

Hem laptop tan hem de telefonan ekrana yansıtmalarda bu gecikmeleri yaşamamak için ne yapmam lazım sizce?

Bir de cep telefonunun ekranını yansıttığımda görüntü hem cep telefonunda hem de tv de görünüyor. Bunu sadece tv de göster diye nasıl seçeriz? Telefon Note 4

Not late for nothing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

yapabileceklerini söyliyim, ancak o gecikme yine olacaktır

kaliteli bir modem yada router

çift yönlü gigabiyt ethernetten bağlantı ( tv de laptopta ethernet ile bağlanıcak modeme )

tv ayarlarından oyun profili etkinleştirmesi ( sinema modları vs görüntü üzerinde işleme yaptıgı için gecikme olur, oyun modu aldıgı gibi gecikmesiz verir görüntüyü )

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Hocam selam.

Evimde Superonline fiber kullanıyorum. Aynı zamanda Tukcell TV+ kullanıyorum. HUAWEI 255S Modem ile Turkcell TV+' ın bağlantısını CAT6 kablo ile yapıyordum daha önceden ama sebepli sebepsiz görüntü takılması v.s. gibi sorunlar yaşıyordum.

Şimdi ise HUAWEI 255S modem ile Turkcell TV+ cihazını AIRTIES AIR-4820 ile 5GHZ bandında konuşturuyorum. Turkcell TV+' da hiç donma takılma v.s. yaşamadım. LG 42LM620S TV' yi de AIRTIES AIR-4820 üzerinden CAT6 kablo ile bağladım. Telefondan ve laptop' dan film/görüntü aktarımını da AIRTIES AIR-4820 5GHZ bandı üzerinden sağlıyorum ve ne bir takılma ne bir donma ne bir atlama yaşamadım. Network bağlantın Gigabit ve kablsuz cihazların 5GHZ bandından çalışınca hiç sorun yaşamıyorsun. Ama Gigabit altı ve 2.4GHZ bandında çok sorun yaşadım.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

Tvnin mutlaka oyun modu yada benzer görüntüyü anında işlemeden aktaran bir modu olması lazım o modları bir kurcala o şekilde çözülür bence.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Cevaplar için teşekkürler. Ben hep sinema modunda takılıyordum o yüzden olmuş olabilir. Oyun modunu da bir deneyeyim. 

Evde fiber superonline internet var. Tv modeme ethernet ile bağlı. Telefon ve bilgisayar wireless ile bağlı.

Not late for nothing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

bendede vestel smart tv var. su ayni anda iki kisi farkli kanali izleme mevzusu cok isime yariyor zaten sirf onun ocin almistim herkes ne gerek var sikilacaksin diyordu ama asla sikilmam cunku gercekten bir ihtiyac. aktif olarak hergun kullaniyorum.

ancak soyle bir sikintim var. cep telefonumda youtube uygulamasi acikken tv de izle butonu ile saniyesinde videoyu tv ye aktariyor. ancak normal telefon ekranini tv ye aktarmak istedigimde baglaniyor ekraninda kaliyor. daha once oluyordu baska telefon kullaniyordum bir sure sonra   baglanmamaya basladi.

telefondandir dedim. ilerleyen zamanlarda s7 edge aldim ayni sekilde baglaniyor ekraninda kaliyor. 

anladim ki tv de bir sikinti var.

nasil cozerim?

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı

bendede vestel smart tv var. su ayni anda iki kisi farkli kanali izleme mevzusu cok isime yariyor zaten sirf onun ocin almistim herkes ne gerek var sikilacaksin diyordu ama asla sikilmam cunku gercekten bir ihtiyac. aktif olarak hergun kullaniyorum.

ancak soyle bir sikintim var. cep telefonumda youtube uygulamasi acikken tv de izle butonu ile saniyesinde videoyu tv ye aktariyor. ancak normal telefon ekranini tv ye aktarmak istedigimde baglaniyor ekraninda kaliyor. daha once oluyordu baska telefon kullaniyordum bir sure sonra   baglanmamaya basladi.

telefondandir dedim. ilerleyen zamanlarda s7 edge aldim ayni sekilde baglaniyor ekraninda kaliyor. 

nasil cozerim?

Hocam garantisi devam ediyorsa direkt servise söyle. En kötü elektronik kartı değiştiriyorlar.

Bendeki vestelde yazılım güncellememe problemi oldu ve kart değişti. Şimdi sorun yok maşallahı var.

Not late for nothing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı

nasil cozerim?

Hocam TV yi mümkünse servise ver ve yazılımını bir güncellet, ya da aynı yazılımı tekrar yüklesinler. Bilgisayar gibi TV nin yazılımı da zamanla sorun çıkarmaya başlıyor(sonuçta o da linux çalıştıran bir PC). Vestel TV ler miracast(görüntü aktarımı) konusunda nedense samsung telefonları çok seçiyor, hatta yine burada konusu da açılmıştı, bunun samsung telefon kaynaklı olduğundan bahsedenler de olmuştu.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

2.4ghz de veri akisi 5 ghz ye gore dusuk kaldigi icin yapiyor muhtemel. arkadaslarin onerisi haricinde modemle  ayni odada bulunuyorsaniz wifi kanalini 1 e cekip mhz degerini autodan 40 mhzye cekerek denemeniz olacaktir. muhtemel bunlar otomatikte oldugundan kanal 6 veya 11 oldugu icin veri akisi yavas olabilir. soyledigimi denemeniz belki fayda sagliyabilir.

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

Hocam bende tam şu an laptop ekranını tv ye nasıl yansıtabilirim diye uğraşıyordum. Eskiden intel wireless display diye bi yazılım vardı direk görüp paylaşım yapılabiliyordu ama şu an o program sadece windows 7 de çalışıyor ve sanırım intel de desteğini çekmiş durumda. Alternatif olarak nasıl bağlandığını anlatabilir misin hocam?

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D