Wireless Kopma Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

Merhabalar, malum bayram dolayısı ile memlekete gelmiş bulunmaktayız. Fakat gelir gelmez eveki TTNET modemimden kaynaklandığını düşündüğüm bir problemle karşılaştım. 

Normalde superonline fiber internet kullanıyordum ve sürekli wireless ile bağlanıyordum hiç bir şekilde kopma vs. yaşamıyorum. Arkadaşların evindeki TTNET bağlantıları ile de bağlandığımda hiç bir şekilde kopma vs. yaşanmıyordu.

Memlekete geldik TTNET in verdiği modemle bağlanıyorum ama wireless ile bağlanınca internette 5-10 sn lik kopmalar oluyor. Mesela tavla oynuyorsunuz bi anda internet kopuyor. ( bu kopma wireless bağlantısının kesilmesi falan gibi değil- sadece internet gidiyor bağlantı kesildi falan diye hiç bir uyarıda vermiyor) 

Wireless driver'ını tekrardan kurdum. modemi resetledim. ama sorun düzelmedi. kablolu bağlandığım zaman hiç bir sorun olmuyor.

Tahmin ettiğiniz çözümleri bildirirseniz sevinirim.

İyi Forumlamalar...

EDIT : Sistem Windows 7 Ultimate

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

yeni bi modem almak sorunu çözebilir yine olmazsa yaz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

başka çözüm önerisi olan ?

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

Bilgisayarın ip lerini sabitle 192.168.2.3 gibi alt ağı 255.255.255.0 varsayılanı da 192.168.2.1 (airties diye düşündüm.)

Alakası yok ama öyle aklıma geldi söyledim belki olur :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

modem markası : HUAWEI

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

alakası var mıdır bilmem ama jdownloader'da sürekli bağlantı koptu hatası alıyorum.sağ tık-sürdür diyince sorun çözüyor ama onlada uğraşmak zaman alıyor.

der die das
Toplam Hit: 1373 Toplam Mesaj: 6