folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Wireless Mesafe Artırma Hakkında Yardım

Wireless Mesafe Artırma Hakkında Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

bir laptopum

bir adet şevke gelmiş hırsa bürünmüş ruhum var

canım sıkıldı şu laptopun nimetlerinden daha fazla faydalanayım dedim araştırdım etrafı baktım fln

ama aklıma takılan birkac sorum var yardımcı olabilirsiniz umarım...

1-)daha fazla sinyal gücü ve daha fazla mesafeye erişim icin nasıl birşeyler yapmalıyım,antenlere baktım ev yapımı olanlara ama neredeyse hepsinde yaptıkları aletlere connector bağlayıp wireless cihazına veriolar bağlantıyı ben laptopla-yapmayıdüşündüğüm anten arasında nasıl bir bağlantı kurarım

2-)birde şifreli olan wireless hatlarını kırmak icin illa linux mu kurup yapmak lazım compü hocamın annattıgı gbi...xp de yokmu deneyebileceğimiz şeyler?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

konunun yeri network.ayrıca arama bölümüne wireless yazsaydın görürdün ki ;

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=wireless&folderid=35255

rene döküman gibi cvp yazmış

son soruna gelince genel de WEP protokolü ile korunulan ağlar için linux kullanılıyor.WPA için ise windows.tabi bir de MAC filtreleme diye bir olay var Onla ilgili yazdığım ipuçları ve compunun eklemeleri burada ;

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=MAC&folderid=34209

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

beni connector la laptop arasındaki bağlantıyı nasıl kuracagım ilgilendirdiği icin elektronikte actım konuyu...yanı esas ogrenmek istediğim connector olayı

renenin annatıklarını ben daha sonra yapabilirim ama şimdi deil kişisel anten yapımı hakkında ögrenmek istiorum tecrübelerinizi

compünün yazdıklarından sonra daha bir inancla bağlandımki konuya hoşumada gitmedi deil yanı:)

nse cevaplayan olur umarım daha acık ve net şekilde

ayrıca saolasın antioksidan dokumanlar icin... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Selam konuyu acan arkadas..

ilk önce hack konusuna yönelmek istiyorum. Eger cevrede olan bir Wireless Agini hacklemek istiyorsan önce peek driver uyumlu bir kartin veya wifi stick'in olmasi sart ve birde kartin [b]monitor mode[/b] olayini desteklemesi lagzim. Eger kartin peek driverlerine uygun ise windows ortamindada peek driverler ile hackleyebilirsin ama hic ugrasma linux ortaminda cok daha basit. ilk basta biraz acemilik cekersin cünkü console'da hallediyorsun isi. wireless hacklemek icin www.remote-exploit.org sitesinden Backtrack 2 Final linux dagitimini indirip ise koyulabilirsin.

2. mesafe uzatma olayina gelince ilk önce basit bir pringles anteni öneririm ondan sonrada basit bir omni anteni (360°). eger kendin yaparsan fazla para harcamadan sonuca ulasirsin, asil para tutan konnektör olabilir ama anten ile karti birtürlü anten kablosu (TV kablo ucu varya, reservenin arkasina takiyoz) onunlada yapabilirsin.

Senin icin bence en uygunu bir tane Quad (50'lik CD kutusundan) anten yapip onu bir tane wifistick ile f-connectörü baglamak hem daha ucuz olur.

pringles kutusundan basit bir yagi anten yapilisini anlatmistim, eger istiyorsan Özel Mesaj gönder.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

a.s arkadaşım

laptopun wireless kartı: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection

bir süre once (ya tutarsa die) airodump-airocrack ile denedim paket toplamayı fakat kardınızın calıstıgından emınmısınız gbi bir hata aldım...peek driverları yükleyince linux ta hallolucak die düşünüorum

şimdi konuyla ilgili kısmına gelelim: Backtrack 2.0 ıda cektim fakat hayatımda hic linux tecrübem olmadı...ve zibil kadar linux sürümü de oldugu icin nerden başlıyıcagımıda bilmiorum,hangisini onerırsın kendi adına?

birde su connector ile laptopumu nasıl bağlıyacagım hakkında cok daha detaylı annatırsan sevınırım...aradıgım bilgiler bunnar ve bir hata riski olsun istemiorum..."TV kablo ucu varya, reservenin arkasina takiyoz" bu dediğini ben bilmiorum mesela...tam adını verip birde resim linki verirsen cok cok makbule gecicektir.

wifistick die arattıgımda hep alman siteleri cıktı karşıma,almancamda olmadıgı icin birşey annamadım,hep alman siteleri cıkıorsa özel alman ürünümü buralarda (istanbul-kadıkoy) bulma şansım nedir?

bahsettiğin yagi antenide merak ettim umarım pm olarak yollarsın bana,piasadaki kişisel basit anten yapımlarıyla ilgileniorum bir coguna baktım ama senınkinide gormek isterim.

saolasın bilgilendirdiğin için 

Toplam Hit: 3723 Toplam Mesaj: 6