Wireless Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roswell
    roswell's avatar
    Erkek
    arkadaşlar bi wireless olayına girmek istiyorum.
    şehir içinde en az 500 metre menzilli bi wi-fi sistem yapıcam.

bi wireless router alıcam.
    yalnız piyasadakilerin şu an en yüksek menzili ne kdar bilemiyorum.
    Teknik açıdan da sitelerde yazmıyor menzili şehir içinde şu kadar düz arazide şu kadardır şeklinde.

US Robotics in USR-9106 modelini önerdiler.Bu modeli inceledim dediğim gibi menzil konusunda bilgi yoktu.

Bu konuda teknik bilgiye sahipseniz lütfen bişiler yazın teşekkürler.

Özellikle marka model önerirseniz memnun olurum.

Like the roses needs the rain Like the poet needs the pain...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    senin dediğin us robotics açık alanda 100 metre yi zır bulur her nese access point te alırsan 200 olur ama anten şeklinde olanlar var 2 KM ye kadar çıkrabilirsin 11 MBs sana önerdikleri modem
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmet
    ahmet's avatar
    Erkek
    İyi bir olay tabide pahalıya patlıyor. Bütçen iyi ise al.Araştırmışsın az çok bilirsin.

Çok çalış, duvarda yazmaz her kural... ------------------------------------- Herkes tarafından doğru kabul edilen şeyler büyük olasılıkla yanlıştır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeAdPaN
    DeAdPaN's avatar
    Erkek
    bence de en guzel yontem anten le iletisimi saglamak. soyledigin mesafe epey uzun cunku ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bugün şirekette kurdum valla antenle duvar falanda dinlemiyor  3 katlı bina takır takır çekioyor..sinyal seviyesi mükemmel...ama şöyle bi test ettim modemi bağlayacağın makineye ethernet girişi ile bağla onda wireeles kullanma daha sağlık daha hızlı oluyor...ama güzel oldu kablolar falan kalktı ...bide biz yolumuzu bulsak daha güzel olacak :(

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sheriff
    sheriff's avatar
    Erkek
    usr 9106 bir kalsik o yüzden önermişlerdir ve çift antenlidir. ayrıca antenleri sökülerek uzatılabilme imkanı vardır çapı uygun bir tiner kutusuyla bile yapılabilir. nickimyok şunu diyeceğimki modem 11 değil 54mbpsdir

Alayına İsyan İnadına Göztepe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Standart AP lerle sorunu çözemezsin, Tsunami veya Cisco (aironet) markalarının uzak mesafeler için point-to-point cihazları var.Tsunami kullandım öneririm. 802.11af gibi özel bir standarttan ve farklı bir modülasyonla haberleşiyor.Mesafe olarak 2-4 km. arası değişiyor.(antene göre değişir yagi,omni...)  
    Ama cihaz başına 1000 $ fazla ödemeyi göze almalısın.Diğer home&office tipi Ap ler işine yaramaz, yinede planet ve d-link web sayfalarında işine yarar ucuz modeller var ama servis kalitesini bilemem.

Toplam Hit: 2103 Toplam Mesaj: 7