Wireless Sınırlı Baglantı Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

arkadaslar ne zamandir cevredeki bir takim wep sifreli aglari kirmayi linux da becerebiliyordum, yeni tasindim ve cevrede ki bi wireles modeme de aynisini denemeye ugrastim..

gece gündüz sürekli acik bir tam gün boyunca bilgisayara agi dinlettim ama hic veri aktarimi olmadigindan kiramiyorum herhalde modemine kabloyla giris yapan arkadas wireless i acik birakmis..

ancak söyle bi de durum var ki 10 haneli sifre salladigim zaman 0123456789 gibi modeme baglaniyor, ancak sinirli baglanti yaziyor aynen asagidaki linkteki resimdeki gibi...

[URL=www.resimupload.com/ds601384502_img.html][IMG]http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_601384502.jpg[/IMG][/URL]

http://www.resimupload.com/ds601384502_img.html

192.168.2.1 yazdigimda da web arayüzüne giremiyorum, hani girsem sifrelemeyi kendime göre yapacagim..

bunu asabilecegim bi yol var mi arkadaslar, en azindan modemin web arayüzündeki ayarlara girebilecegim bir yöntem  var mi..??

choosing my confessions...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Start - Run

oraya "command" yaz.

Ipconfig yaz.

Orda  "Default Gateway" in yanında yazan IP ye baglan...

192.168.2.1 ya da 192.168.1.1 ya da farklı bir IP olabılır...

Orası modem ının arayuzu...

Ordan şifreyı ayarla dogru şifreyle baglan...

Ama ilk başta şifreyi tutturamadıgın ıcın network e dahıl olamıyorsun.

Dahil olmadıgın ıcın de modem ıne baglanamıyorsun...

Yani özet:

Al eline bir LAN kablosu tak, modem e baglan wireless şifresini ayarla sonra o

Şifreyle gir sorunların hallolur :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

abi lan kablosu takabilsem zaten ugrasmam sinyal nerden geliyor allah bilir :D

varsayilan ag gecidinin karsisi bos görünüyor.. gene de tesekkürler anlattigin icin ;) baska bir yol varsa deneyeyim..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

hacı yerel ağ bağlantısına sağ tıkla onar de olmazsa sabit ip kendin ver dene bu arada çekim gücü ne kadar ?

edit : çekim gücü iyiymiş sabit ipleri dene bakalım birde şehir olarak nerdesin bu arada ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

antakadayim sabit ip leri elle versemde baglanmaz gibime geliyor, modemin ara yüzüne girebilsem halledecegim ama dedigini deneyeyecegim kardesim tesekkür ederim..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    monoton
    monoton's avatar
    Erkek

muhtemelen mac filtresi vardır yapman gereken linux da airodump u calistip beklemek eger karşı taraf internete baglanırsa mac adresi airodump ta cıkacaktır station altinda o adresi kendi adresinle degistirip dene yine giremezsen sifre var demektir onuda paket toplayarak aircrack la krabilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

kardes o dedigini yaptim mac degistirip girmeyi denedim yemedi, zaten sorun şu ki paket toplamiyor.. adam kabloyla giriyor modeme o yüzden wireless adina veri transferi olmadigindan paket toplayamiyorum..

sadece 10 haneli bir sifre salliyorum ve resimde görüldügü gibi sinirli baglanabiliyorum.. modemin arayüzüne girsem wireless sifrelemeyi kendi kendime degistirebilecegim..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    totalvoltage
    totalvoltage's avatar
    Erkek

JaCKaL bunu yazdı:
    -----------------------------

kardes o dedigini yaptim mac degistirip girmeyi denedim yemedi, zaten sorun şu ki paket toplamiyor.. adam kabloyla giriyor modeme o yüzden wireless adina veri transferi olmadigindan paket toplayamiyorum..

sadece 10 haneli bir sifre salliyorum ve resimde görüldügü gibi sinirli baglanabiliyorum.. modemin arayüzüne girsem wireless sifrelemeyi kendi kendime degistirebilecegim..

-----------------------------

o yzadığın 10 haneli şifre yanlış olduğu için bağlanamıyorsun zaten. bide modeme bağlanamadıktan sonra yani modemden ip alamadıktan sonra nasıl 192.*** ile modem arayüzüne giremezsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

baglanamiyorum da iste yanlis sifre diye geri tepmiyor.. sınırlı baglantı veriyor.. onun icin sordum web arayüzüne girmenin bir yolu varmi boyle sınırlı baglanınca diye...

Toplam Hit: 1179 Toplam Mesaj: 9