Wireless Sinyalini Alıp Yüksek Sinyalle Dağıtmak
-
hocalar bi arkadaşın arkadaşı telefonuyla (N95) bi yerden çeken wireless bağlantısına bağlanıp, sinyali çoğaltıp yanındaki alıcılara dağıtıyormuş :| bunu bilgisayarla yapabilir miyiz? şimdi benim telefon çekmiyor odadaki wifi bağlantısını fakat bilgisayar çekiyor. bunu bilgisayarla çoğaltıp girebilir miyim?
-
vay anasını:S. N95 sadece kazancını arttırıyor sinyalin.hocam özel yazılım yada özel bir cihaz gerekir.Kuvvetlendirici gerekiyor yani ama nasıl yaparsın bilemem.Öyle bir cihaz varmı bilgisayara baglayabilecegin
-
hocam cihaza gerek kalmadan eleman n95in kendiyle yapıyormuş bunu. bi iki program yazmış. cihaz olsa zaten sinyal çoğaltıcılar var. bunu alet olmadan sadece wifi kartı ile hangi programla yaparız?
-
Hocam PC ında 2 tane Wireless adaptörü mevcutsa mümkün, birisi AP e bağlanacak diğeri ise alınan bağlantıyı paylaşıma verecek okadar ;)
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
hocam cihaza gerek kalmadan eleman n95in kendiyle yapıyormuş bunu. bi iki program yazmış. cihaz olsa zaten sinyal çoğaltıcılar var. bunu alet olmadan sadece wifi kartı ile hangi programla yaparız?
-----------------------------bilmem desem kızarmısın:).Varmı öyle şeler hocam.
Edit: varmış galiba tesekkürler patriot:)
-
iyi de hocam bu eleman n95e başka bi wifi adaptörü neyin takmıyor ki :S dedi bana aynı kart üzerinden iki işlem yapıyormuş
-
MMB bunu yazdı:
hocalar bi arkadaşın arkadaşı telefonuyla (N95) bi yerden çeken wireless bağlantısına bağlanıp, sinyali çoğaltıp yanındaki alıcılara dağıtıyormuş :| bunu bilgisayarla yapabilir miyiz? şimdi benim telefon çekmiyor odadaki wifi bağlantısını fakat bilgisayar çekiyor. bunu bilgisayarla çoğaltıp girebilir miyim?
ilk soruna cevap olarak PC üzerinden AP e bağlanarak oradan alğınan sinyali PC aracılığı ile yükseltrek yayın yapabileceğini anlatmaya çalışıyorum. -
peki hocam nası yaparız bunu?
-
Biri PCI, Diğeri USB yada PCI Arabirimli iki adet wireless adaptörünü Makineye tak gerisi gelecektir (Adaptörlerden birisi AP çalışma modunu desteklemelidir), Ağ bağlantılarından AP olarak (sinyali senden dağıtacak olan) kullanacağın cihazdan interneti paylaşıma açacaksın ;)