folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Wireless Ve Mesafe Ölçme

Wireless Ve Mesafe Ölçme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar hep merak etmişimdir . Ama bi türlü google amcada bulamadım böle bişiy yada ben aranacak kelimeyi tam olarak izah edemiyorum.Şimdi aradığım şeysi şu.

Şimdi dizüstü pc ye bir program kurarak wireless i ile diğer uzaktaki wireless arasındaki mesafeyi ölçme imkanımız varmıdır. Yada bağlandığımız access pointle veya bağlandığımız wireless modemler ve PC arasındaki mesafeyi ölçebilirmiyiz.Böyle bir program varmıdır sizce.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    faruk_sahin
    faruk_sahin's avatar
    Erkek

Zannetmiyom hacı..

Ama blki bir ihtimal hçbir engelin olmadığı bi alanda olabilir..Ama rasladğm buna benzer bi pro yok...

Hayat Senin Başkalarına Bırakma!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Ümitlenme boşuna bildiğim kadarıyla yok. Zira programla olacak iş değil o. Karşı tarafın AP sini görüyorsan yada nerede olduğunu biliyorsan lazerle uzaklık ölçerle ölçebilirsin :D

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

iphone ile int e girerken + -  sayısal deger gelmekte wififofum programı ıle gorunmekte fakat bunların deger hesaplamalarını bılemyorum.Ama elbette vardır.

Sinyal kalıtesıne gore de hesaplanabılır bence

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

matematik1 bunu yazdı:
    -----------------------------

iphone ile int e girerken + -  sayısal deger gelmekte wififofum programı ıle gorunmekte fakat bunların deger hesaplamalarını bılemyorum.Ama elbette vardır.

Sinyal kalıtesıne gore de hesaplanabılır bence

-----------------------------

sinyal kalitesine göre hesaplarsan yanılırsın sinyal kalitesini arttıran yada azaltan bir çok etgen var bu konuda en sağlıklı yol gps kullanmaktır

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Haberleşme Teknikleri notlarını bul. Orada Yayın yöntemleri var, Ground wave, Sky Wave, Line of Sight. Sanırım wireless line of sight a giriyordu.

Hesabı şöyle:      distance(uzaklık)= KÖK içerisinde (2x(4/3)x(6371x10^3metre)x(Anten boyu metre))= ... metre

Ortalama 10 cm lik bi antenle bu hesaba göre 412 metre yayın yapabiliyorsun... Daha ayrıntılısını bu söylediğim dersin notlarında bulabilirsin. Yok anten direnci 75 ohm olmalı falan filan gibi... buradanda ortalama bi değer tutturabilirsin... İşte 5 cm se nekadar yayın yapabiliriz gibisinden falan filan... Kolay gelsin...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
Toplam Hit: 3281 Toplam Mesaj: 6