Wireless Ve Mesafe Ölçme
-
Arkadaşlar hep merak etmişimdir . Ama bi türlü google amcada bulamadım böle bişiy yada ben aranacak kelimeyi tam olarak izah edemiyorum.Şimdi aradığım şeysi şu.
Şimdi dizüstü pc ye bir program kurarak wireless i ile diğer uzaktaki wireless arasındaki mesafeyi ölçme imkanımız varmıdır. Yada bağlandığımız access pointle veya bağlandığımız wireless modemler ve PC arasındaki mesafeyi ölçebilirmiyiz.Böyle bir program varmıdır sizce.
-
Zannetmiyom hacı..
Ama blki bir ihtimal hçbir engelin olmadığı bi alanda olabilir..Ama rasladğm buna benzer bi pro yok...
-
Ümitlenme boşuna bildiğim kadarıyla yok. Zira programla olacak iş değil o. Karşı tarafın AP sini görüyorsan yada nerede olduğunu biliyorsan lazerle uzaklık ölçerle ölçebilirsin :D
-
iphone ile int e girerken + - sayısal deger gelmekte wififofum programı ıle gorunmekte fakat bunların deger hesaplamalarını bılemyorum.Ama elbette vardır.
Sinyal kalıtesıne gore de hesaplanabılır bence
-
matematik1 bunu yazdı:
-----------------------------
iphone ile int e girerken + - sayısal deger gelmekte wififofum programı ıle gorunmekte fakat bunların deger hesaplamalarını bılemyorum.Ama elbette vardır.
Sinyal kalıtesıne gore de hesaplanabılır bence
-----------------------------sinyal kalitesine göre hesaplarsan yanılırsın sinyal kalitesini arttıran yada azaltan bir çok etgen var bu konuda en sağlıklı yol gps kullanmaktır
-
Haberleşme Teknikleri notlarını bul. Orada Yayın yöntemleri var, Ground wave, Sky Wave, Line of Sight. Sanırım wireless line of sight a giriyordu.
Hesabı şöyle: distance(uzaklık)= KÖK içerisinde (2x(4/3)x(6371x10^3metre)x(Anten boyu metre))= ... metre
Ortalama 10 cm lik bi antenle bu hesaba göre 412 metre yayın yapabiliyorsun... Daha ayrıntılısını bu söylediğim dersin notlarında bulabilirsin. Yok anten direnci 75 ohm olmalı falan filan gibi... buradanda ortalama bi değer tutturabilirsin... İşte 5 cm se nekadar yayın yapabiliriz gibisinden falan filan... Kolay gelsin...