Wlan Sorununa Bir Cözüm
-
dün gece,sevdigim bir arkadasimin internetinde problem olunca,illa gel bir bak deyip alalacele gittim :)
sorun suki; arkadasim, syslink router üzerinden usb wlan stik ile internete baglanmaya calisiyor,bilgisayarda hersey normal ve usb stik ile internet baglantisi kuruluyor,fakat ie internete baglanamiyor!
bilgisayara bakinca hersey normal ve baglanildi olarak,internet baglantisini görüyorum fakat net'e girilemiyor..
bi türlü ie'yi net'e baglayamadim..acaba sorun baska birseymi deyip,interneti kullanan bir programi actim ve internet baglantisini oda göremedi..
ama baglanti var olarak görülüyor..
sorun ne olabilir ? internet baglanildi olarak gözükürken,neden ie'yi kullanamiyor ve net'e baglanamiyoruz ?
-
ie nin ayarlarına bak belki virüs falan proxy li ayarlamıştır ie yi böyle durumlarda bağlanmıyo yada firewall falan varsa o engeller vs vs ...
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
ie nin ayarlarına bak belki virüs falan proxy li ayarlamıştır ie yi böyle durumlarda bağlanmıyo yada firewall falan varsa o engeller vs vs ...
-----------------------------ie'yi didik didik karistirdim,hersey normal..firewall ayarlarina girip oradan da baktim,hersey normal gözüküyordu..
-
simdi hocam asil is ip'de oda kablolarin yanlis baglanmasindan oluyor genelde
kablolarin yerine dikkat et (baglandi yazar sorunsuz fakat yanlis ip verir) sen tekrar kendin bak kablolara
simdi baktiysan
ipconfig release
ipconfig renew
komutlariyla yeni ip veriyormu onu test et surekli ayni ip'de kalirsa sorun kablolardadir
-
syslink değil linksys'tir o
en azından konuyu yukarı taşıyayım =) -
o6u2 bunu yazdı:
syslink değil linksys'tir o
en azından konuyu yukarı taşıyayım =)
-----------------------------anladin sen onu
-
7-19 bunu yazdı:
simdi hocam asil is ip'de oda kablolarin yanlis baglanmasindan oluyor genelde
kablolarin yerine dikkat et (baglandi yazar sorunsuz fakat yanlis ip verir) sen tekrar kendin bak kablolara
simdi baktiysan
ipconfig release
ipconfig renew
komutlariyla yeni ip veriyormu onu test et surekli ayni ip'de kalirsa sorun kablolardadir
-----------------------------deneyecem hocam..kablolar normal gözüküyordu,hatta inceledim de.
ama sorunun ip olacagini düsünmemistim.
-
Faturayı yatırmış mı ?
Sor bi arkadaşına :)
Modemin üzerindeki ışıkların hepsi yanıyor mu?