Wolfram Alpha Kullanıma Sunuldu
-
Bir süre önce 'Google'a dişli rakip' olarak lanse edilen arama motoru Wolfram Alpha kullanılmaya başlandı.
Arama sonucunu gösteren internet sayfaları yerine konuyla ilgili veri ve çözüm getirme iddiasında olan yeni arama motoru kullanılmaya başlandı. Yeni arama motorunda bir kelim yazdığınızda eğer o tip bir konu varsa onunla ilgili detaylı bilgilere ulaşılıyor.
Örneğin Turkey kelimesini yazdığınızda Türkiye ile ilgili istatistiki bilgiler, Türkiye harita, dünya üzerindeki konumunu gösteren harita, internet uzantısı gibi bilgiler geliyor.
Ayrıca konuyla ilgili varsa Wikipedia linki de arama sonucunda gösteriliyor. İlginç bir çalışmanın ve mantığın eseri olan siteye www.wolframalpha.com adresinden ulaşabilirsiniz
-
google amcaya rakip olacağını sanmam.
-
arkadaşlar ben o siteden hiç bi b.k anlamadım. nasıl rakip olacaksa ne işe yaradığını bile anlamadım. ara diyon başka başka şeyler çıkıyo
-
ya bunun googleyi devircek diye haberini yaptılar ne alakası var googleyle :|
whois.sc ' den farkı yok :|
-
istenilen herşeyi yapabiliyo. google ile hiç bir alakası yok bu nedenle kıyaslama yapılamaz. ama çok işlevsel olduğu kesin.
-
Turkish yazdıgınız zaman kullanılan alfabeyi Arapça gösteriyor :S
-
verdiği bilgiler yanlış amk 1 azeri manatı = 1 ytl diyo 0,5 manat = 1 ytl olacak..pöff
-
sağlam matematiği var aynı zamanda :))
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------
sağlam matematiği var aynı zamanda :))
-----------------------------
evet... -
daha önceden çıkacağını duymuştum.Denilene göre kullanıcının istediğini anlayan ve ona göre sonuç bulan bir sistemimiş.Ama ben onun ne demek istediğini anlamadım.Bu durumda o benimkisini anlasa ne işime yarayacak.Benim aslanım gogıl amcama rakip fln olamaz.