Wordpress - Permalink
-
Wp de permalinks özel yapısını /%postname% olarak ayarlıyorum. Videolarım görünmüyor.. sebebi neden kaykanklabilir.
( .htaccess dosyasını anadizinine atarsam sorunun düzeleceğini öğrendim ama server iis server olduğu için .htaccess dosyasının chmodunu 777 yapamıyorum )
yardımmmm
-
başındaki "/"ı kaldırsana bi
vidyolarını nerden çekiyosun?
-
akıllı tv den çekiyorum.
/ kaldırdım ama yine aynı
-
pardon sonuna da koy dicektim başındakini kaldır demişim :S
bilemedim şimdi ya, bende de eski yazıların açılmaması problemi olmuştu aynı permalinki verince. nasıl düzelttim hatırlamıyorum da.
tutuptan felan çektiğin vidyolar da aynı durumda mı?
-
başına koysam da aynı sonuna koysam da aynı :) .htaccess i biraz daha araştırıyım bari
-
http://ayrox.org/blog/?/yazi/32/seo-link-yapmak--tarcandaki-gibi-/ adresinde anlatmıştım.Gördüğün gibi oluyor tek sorun ? olması gerek.Asp mi bilmiyorum ama asp ise aynı mantıkla yapabilirsin.
index.php?/hebe/hube olur biz linkleri
/?/hebe/hube olarak veririz.Zaten permalinkteki amaç linklerin gözükmesi.Ha index.php?/hebe olmuş ha /?/hebe fark etmez.Google linktekileri algılar.
-
windowsda permalink yapmak için başına /index.php/ koyman gerek.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
http://ayrox.org/blog/?/yazi/32/seo-link-yapmak--tarcandaki-gibi-/ adresinde anlatmıştım.Gördüğün gibi oluyor tek sorun ? olması gerek.Asp mi bilmiyorum ama asp ise aynı mantıkla yapabilirsin.
index.php?/hebe/hube olur biz linkleri
/?/hebe/hube olarak veririz.Zaten permalinkteki amaç linklerin gözükmesi.Ha index.php?/hebe olmuş ha /?/hebe fark etmez.Google linktekileri algılar.
-----------------------------hacı .htaccess kullanmak çok daha kolay bayağı uğraşmışsın boyle :)
-
basındakı gıbı sonunada / bu ısaretı koy
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------hacı .htaccess kullanmak çok daha kolay bayağı uğraşmışsın boyle :)
-----------------------------beceremedim bende php ile yaptım :D
ama htaccess 'e bakıcam bir daha.
google.com/chrome
mesela buradaki chrome sanıyorum bir sayfa.chrome.php tarzında.Htaccess gibi birşey yapmışlar.Bende
ayrox.org/blog/yazi?id=/title
yapabilrim.Bilmiyorum.Htaccess 'e bakayım.Şimdilik tek sayfalık blog problem yok ama 4-5 sayfaya bölmeyi düşünüyorum.Ajax falan olacak sadece orta içerik değişecek.Eğer öyle birşey yaparsam direkt htaccess kullanırım.