Wordpress De Resim Sorunu (Acil)
-
subdomain kullandıgım sitede (normal site de wordpress ama onda sorun yok)
wordressde resimler wp-content/upload klasörüne eklenmiş gözüküyor ama wp-content/ klasörüne ekleniyor
Kendim uploads klasörü oluşturup resimleri oraya atıyoru,link dogru ama sitede link çıkmıyor
6 tane tema değiştirdim,
mysql silip tekrar wordpress kurdum
sorun hala devam ediyor
11 saattir kafam davul gibi oldu ekrana bakmaktan,sorunu çözemedim,kodlama ile ilgili bilgisi olan arkadasım inceledi ''hotlink olayından korkmuştum ama kodlarda sorun yok'' diyor
nerden kaynaklanıyor olabilir bu?
-
edit:site subdomain değil addon domain ile ekledim,
Kendim uploads klasörü oluşturup resimleri oraya atıyorum,link dogru,sadece link olarak tarayıcıya yazdın mı resim çıkıyor ama sitede resim çıkmıyor
-
oncelikle kendi olsuturdugun uploads klasorunun chmod ayarlarini 777 yapman gerekmektedir.
bu sekilde yaptiktan sonra ayarlar / cesitli bolumunde yuklenen dosyalari bu bolumde sakla yada ona benzer bir sey olacak oraya uploads klasorunun oldugu dizini yaz.
duzenleme : bu sekilde yaptiginda yaptigin yuklemeler belirttigin klasore yapilacaktir. sitede neden cikmadigi hakkinda bir sey diyemeyecegim. -
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
oncelikle kendi olsuturdugun uploads klasorunun chmod ayarlarini 777 yapman gerekmektedir.
bu sekilde yaptiktan sonra ayarlar / cesitli bolumunde yuklenen dosyalari bu bolumde sakla yada ona benzer bir sey olacak oraya uploads klasorunun oldugu dizini yaz.
duzenleme : bu sekilde yaptiginda yaptigin yuklemeler belirttigin klasore yapilacaktir. sitede neden cikmadigi hakkinda bir sey diyemeyecegim.
-----------------------------
walla 777 olayından sonra düzeldihelal sana hocam (hiç de aklıma gelmediydi)
yaw sabahtan beri ne çektigimi bi ben bilirim bi de allah
saolasın :D
-
şimdi anasayfadayken açılmayan resimlere ters tıklayıp özellikler de bakiyim ne yazıyo linki? sorunu tam anlamadım,biraz daha açıklayıcı olursan yardımcı olmaya çalışırım...
-
hocam uploads klasörüne 777 verip wordpress yazı yazma kısmında özel alanlar var oradan resmi ekleyceksin.