Wordpress Kategori Sayfalama
-
Bir problemim var pek alışık değilim ilk defa wordpress kullanmaya başladım. Şimdi üst menüye Kategoriler linki ekledim ziyaretci ona tıkladımı kategorilerin sayfalandığı bir sayfaya gitsin istiyorum bir kategoriyi o listeden secti eğer o kategorinin alt kotegorisi varsa onlar listelensin istiyorum bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim :)
-
<?php $args = array( 'type' => 'post', 'child_of' => 0, 'parent' => '',//Parent Kategori ID değeri buraya. 'orderby' => 'name', 'order' => 'ASC', 'hide_empty' => 1,//Boş kategorileri göstermek istiyorsan 0 yap 'hierarchical' => 1, 'exclude' => '', 'include' => '', 'number' => '', 'taxonomy' => 'category', 'pad_counts' => false ); $categories = get_categories( $args ); //Dönen kategori nesneleri aşağıdaki gibi olur. // $category->term_id // $category->name // $category->slug // $category->term_group // $category->term_taxonomy_id // $category->taxonomy // $category->description // $category->parent // $category->count // $category->cat_ID // $category->category_count // $category->category_description // $category->cat_name // $category->category_nicename // $category->category_parent //$categories değişkenini for veya foreach ile yazdırabilirsin. Örnek olarak; foreach($categories as $cat){ echo $cat->cat_name."<br/>";//Kategori isimleri alt alta yazdırılır. } ?>Bunları kurcala yaparsın. Parent Kategori değerini GET ile mevcut sayfaya gönderebilirsin.
1234567B tarafından 19/Kas/14 00:01 tarihinde düzenlenmiştir -
çok saol hocam ya bu arada böyle adam akıllı wordpress classlarını ve fonksiyonlarını öğrenebileceğim kaynak varmı bildiğin :)
-
arkinfes bunu yazdı
çok saol hocam ya bu arada böyle adam akıllı wordpress classlarını ve fonksiyonlarını öğrenebileceğim kaynak varmı bildiğin :)
Tümünü bulabileceğin kaynak olarak codex işini görebilir. İngilizcedir ama anlaşılır. Türkçe olarak benim kitaba bakabilirsin.
http://www.kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=23298Benim kitabı alacaksan, fiyatı kitapyurdunda daha uygundur bilgin olsun.
1234567B tarafından 19/Kas/14 00:22 tarihinde düzenlenmiştir -
hazır konusu açılmışken sorayım. hacılar taxonomyleri sayfalayabiliyomuyuz? netteki kaynaklara baktım ama bi cacık çıkmadı.
@arkinfes; hocam http://codex.wordpress.org/ adresine gözatabilirsin.
lepusmorris tarafından 19/Kas/14 00:36 tarihinde düzenlenmiştir