folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Wordpress Kategori Sidebarıyla İlgili Bir Soru

Wordpress Kategori Sidebarıyla İlgili Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar wordpress te şöyle bir skıntım var bir birleşen atmalıyım ve bu bileşen kategorileri aşağıdaki gibi göstermeli yani hangi kategorideyse müşteri o kategori seçili olmalı aşağıdaki gibi mesela mavi yapmış o kategoriyi Bildiğiniz bir eklenti veya bir yol varmı acaba

kazein süt proteinlerine geklince o kategori mavi arkaplan alıyor mesela

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Öncelikle geçerli kategori id' sini almak lazım. Daha sonra bu kategori id sine göre açılması gereken sayfaya ilgili class' ı eklemen gerekiyor. 

wordpress' te Walker_Category sınıfı var. Bu sınıf yardımı ile kategori menülerini düzenleyebiliyoruz. 

http://wordpress.stackexchange.com/questions/115526/add-class-to-items-in-wp-list-categories

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Öncelikle CSS ile menüyü oluşturman gerek. Açılı olacak olan menu elemanı için bir class tanımlamalısın aktif olabilir. Ardından get_categories() fonksiyonu ile HTML iskeletine kategorileri yazdırman lazım. Aktif yazının kategorisini wp_get_post_categories() ile alman gerek. Kategorileri HTML iskeletine yazdırırken, döngü aktif sayfanın kategorisini yazdırdığında class ismini yazdırman gerek.

Karışık işler bunlar işin zor. Sınavlar bittikten sonra bir widget yazabilirim.

arbeit macht frei
Toplam Hit: 698 Toplam Mesaj: 3